Kaftancıoğlu’nun Özkan ile Kaya hakkındaki sözleri tartışma yarattı

Kaftancıoğlu’nun Özkan ile Kaya hakkındaki sözleri tartışma yarattı

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun, “CHP Parti Meclisi’ne Tuncay Özkan ve Yıldırım Kaya’nın seçilmemesi için elinden geleni yaptığını söylediği” iddiası, tartışmalara neden oldu. Kaftancıoğlu’nun Genel Merkez tarafından uyarıldığı öğrenildi.

CHP’nin haftasonu Bilkent Odeon Kültür Merkezi’nde yapılan 37. Olağan Kurultayı’nda, İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu’nun, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesi dışında, Genel Başkan Yardımcıları Tuncay Özkan ve Yıldırım Kaya’nın yer almadığı 52 kişilik bir alternatif liste hazırlayarak dağıtması dikkat çekti.

Hürriyet’ten Rifat Başaran’ın haberine göre, Kaftancıoğlu’nun bunun sebebi olarak “Evet bu listeyi İstanbul örgütü olarak biz hazırladık. Bu listede Yıldırım Kaya ve Tuncay Özkan yok. Neden yok? Çünkü onların girmesini istemedim ve onların seçilmemesi içinde elimden geleni yaptım” dediği öne sürüldü.

Kaftancıoğlu iddialarla ilgili yaptığı açıklamada, “Başarılı bir şekilde tamamladığımız kurultayımızda delegelerimiz seçimlerini yapmıştır. Bizler de vatandaşın gerçek sorunlarıyla uğraşmak üzere sahada olmaya devam ediyoruz” demekle yetindi.

‘Partimi tartıştırmam’

Tuncay Özkan ise, konuyla ilgili yorum yapmayacağını söyledi:

“Partimi tartıştırmam o nedenle bu konu üzerine konuşmayacağım.”

Öte yandan, Kaftancıoğlu’nun da CHP Genel Merkezi tarafından uyarıldığı öğrenildi.

Kaynak: Sputnik Türkiye

Paylaş