İstiklal bombacısıyla görüşme trafiği: MHP’li başkan da Emniyet’e çağrıldı

İstiklal bombacısıyla görüşme trafiği: MHP’li başkan da Emniyet’e çağrıldı

İstanbul’da 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili olarak ifade verdiği ortaya çıkan MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan, “Benim ehliyetimin fotokopisini almışlar, bir bayiye gidip hat çıkartmışlar. O hattı hiç kullanmadım. Beni jandarmadan aradılar, gidip anlattım, şüpheli değilim. Beni ve partimi lekelemek için terör örgütünün yaptıkları bunlar” dedi.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili soruşturma devam ederken gözaltına alınanların sayısı 50’ye ulaştı.

T24’ün haberine göre, ifadeye çağırılanlar arasında ise MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan’ın da olduğu iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre Emniyet’in çalışması sonucunda HTS kayıtlarına göre İlhan’ın üzerine kayıtlı bir telefon hattı ile Ahlam Albashır’ın kullandığı hat arasında iki kez arama yapıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Emniyet, İlhan’ı ifadeye çağırdı.

“ÜZERİMİZE OYUN OYNAMAYA ÇALIŞMIŞLAR”

İlhan’ın ifadesinde Albashır ile görüşmediğini söylediği öğrenildi. İlhan, ifadeye çağrıldığını doğruladı.

İlhan, görüşme yapıp yapmadığına ilişkin soru üzerine de “Üzerimize bir oyun oynamaya çalışmışlar, terör örgütü tarafından” dedi. İlhan, “Nasıl bir oyun oynandı?” sorusu üzerine de “Şu anda uygun değilim, konuşmak istemiyorum” ifadesini kullandı.

Üzerine kayıtlı hattan İstiklal bombacısı ile konuşulduğu belirlenen MHP İlçe Başkanı: “Ehliyetimin fotokopisini çoğaltıp hat almışlar”

İstanbul’da 6 kişinin öldüğü 81 kişinin yaralandığı terör saldırısı ile ilgili olarak ifade verdiği ortaya çıkan MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan, “Benim ehliyetimin fotokopisini almışlar, bir bayiye gidip hat çıkartmışlar. O hattı hiç kullanmadım. Beni jandarmadan aradılar, gidip anlattım, şüpheli değilim. Beni ve partimi lekelemek için terör örgütünün yaptıkları bunlar” dedi.

İlhan, T24’ün haberiyle açığa çıkan olayla ilgili olarak ikinci kez konuştu. İlk açıklamasından farklı olarak, emniyete çağrılmadığını, olaydan jandarmanın aramasıyla bilgi sahibi olduğunu ve gidip davacı olacağı yönünde bilgi verdiğini söyleyen İlhan, şunları kaydetti:

“Biz bir basın açıklamasıyla olayı anlattık. Birazdan o bilgiler de paylaşılır. Gelişmeler o şekilde olmadı. Ben o telefon hattını hiç kullanmadım. Bu hat sahte, benim adıma, 2019’da, 24.4.2019’da, ehliyetimin fotokopisini almışlar, bir bayiye gidip bu hattı almışlar. Beni emniyete çağırmadılar zaten. Sadece jandarmaya gittim ve davacıyım dedim.”

İlhan, jandarmaya neden gittiği, olaydan nasıl bilgi sahibi olduğunun sorulması üzerine, İlhan, “Beni aradılar jandarmadan, o şekilde bilgim oldu, gidip bilgi verdim, bunları anlattım” dedi.

İlhan, HDP eski Ağrı Milletvekili Mehmet Emin İlhan’la karıştırıldığının anımsatılması üzerine de “Evet, o eski milletvekiliymiş. Bu isimde” yorumunu yaptı.

“Terör örgütünün işi”
İlhan, şöyle devam etti:

“O hattın üzerinde T.C. numaram bile yok. Jandarmada bir isim karışıklığı da olabilir. Devletin ve istihbaratın işi olduğu için bilemem. Ben dedim ki benim böyle bir şeyim yok, her şeyim ortada dedim. Beni ve partili lekelemek için terör örgütü her şeyi yapıyor dedim.”

İlhan, yaptığı basın açıklamasında da şunları kaydetti:

“MHP İlçe Başkanı’yım. Sabah saat 9:30 sıralarında karakola gittim. Bana ‘bu numarayı tanıyor musun’ dediler. ‘Yok’ dedim ve başka da bir şey sormadılar. O numarayı Cizre’de benim kimlik fotokopimle sahte bir şekilde bir yerden çıkartmışlar. Davacıyım ve şikayetçiyim onlardan. Bu hattı 2019 yılında benim kimlik fotokopimi artık nerden bulmuşlarsa, Cizre’de sahte bir imza ile bir bayiden adıma bir hat çıkartmışlar. Bu hat ile ilgili herhangi bir bilgim yoktur. Benim bu hatla ilgili bir görüşmemde olmamıştır. Hepsi asılsızdır. Beni ve partimi hedef alan terör örgütü bize bu şekilde çamur atıyorlar. Avukatlarım ile görüştüm. Davalarımızı açtık zaten”

“Suç duyurusunda bulunacağız”
MHP’nin Şırnak Güçlükonak İlçe Başkanı Mehmet Emin İlhan sosyal medya hesaplarından ise şu açıklamayı yayımladı:

“İstanbul İstiklal Caddesi’nde hain terör örgütünün gerçekleştirdiği patlama ile ilgili gözaltına alınan kadının adıma kayıtlı telefondan arandığı iddiası asılsız ve alçakça bir iftiradır.

Dün akşam saat 21:00 sularında davet üzerine gittiğim jandarma karakolumuzda kolluk güçlerimiz bana bir hat sordu. Hattın bana ait olmadığını, kimin, nasıl ve nerede çıkardığını bilmediğimi söyleyerek ilgililer hakkında davacı olduğumu beyan ettim ve evime döndüm. Şayet iddia edildiği gibi bir durum olsaydı şu an dışarıda olmazdım.

Bugün bu olayı çarpıtan bazı sosyal medya hesapları ve sözde haber sitelerinin, HDP Ağrı eski milletvekilinin özgeçmişi üzerinden karalama kampanyasına başlamaları asıl niyetlerini ortaya koymaktadır.

25 yıl güvenlik korucusu olan bir babanın, 1997 yılında içeride kardeşlerim ile otururken PKK terör örgütü tarafından evi yakılan bir ailenin oğluyum. PKK terör örgütünün ölüm listesinde yer almış biri olarak karşılarında mücadele etmiş ve etmeye devam eden vatansever biriyim.

Konu ile ilgili TRT ve Anadolu Ajansı’na görsel açıklamamı yaptım. Bunun haricinde birlik ve beraberliğimize kasteden hiçbir haber ve paylaşıma itibar etmemenizi diliyorum.

Konu üzerinden ülkemizi, bölgemizde yükselişte olan partimizi ve beni hedef alan her türlü paylaşım ve haberler hakkında avukatımın suç duyurusunda bulunacağını kamuoyunun bilgisine sunarım”

Paylaş