İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun ABD gezisinde ‘ortadan kaybolduğu’ iddia edilen 8 saati anlattı

İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun ABD gezisinde ‘ortadan kaybolduğu’ iddia edilen 8 saati anlattı

Gazeteci İsmail Saymaz, bazı medya organlarında çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ABD’de ‘8 saat kayboldu’ haberlerine açıklık getirdi. Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun karayolu ile New York’a gidip, burada bulunan TURKEN Vakfı’nın önünde açıklama yaptığını ardından Washington’a geri döndüğünü açıkladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun ABD temasları devam ederken bazı basın organlarında Kılıçdaroğlu’nun ABD seyahatinde 8 saat ortadan kaybolduğu yazıldı. Habertürk yazarı Oray Eğin’in köşesine taşıdığı iddiada Kılıçdaroğlu’nun ABD ziyareti sırasında basından habersiz bir şekilde 8 saat ortadan kaybolduğunu yazdı.

Kılıçdaroğlu’nun ABD gezisinde beraberinde yer alan gazeteci İsmail Saymaz, konuya ilişkin olarak Halk TV’de açıklama yaptı. Gazeteci Kadri Gürsel ile ‘Konuşmasak Olmaz’ programında konuyu açıklığa kavuşturan Saymaz, Kılıçdaroğlu’nun twitter paylaşımını yaptığı TURKEN Vakfı ziyaretinin 8 saatlik kayıp süresinde gerçekleştiğini ifade etti.

Saymaz, konuşmasına şöyle devam etti:

“Bostan’da uçağa bindik. Bu aşamada Kemal Bey’in bizimle gelmeyeceği bize bildirilince nereye gitti, neden gelmedi diye düşündük. Acaba bir görüşme mi oldu diye. Fakat hep beraber uçağa bindik. Bir saatlik yolculuktan sonra Washington’a varmak üzereydik ve bize birazdan Kemal Bey’in twitter paylaşımı olacak diye haber verildi.

Dakikalar sonra Kemal Bey’in New York’ta olduğunu öğrendik. Kendisi öğrendiğimiz kadarıyla karayolu ile New York’a geçti. TURKEN Vakfı’nın ünlü yurdunun önünde duruyor. Burada hepimizin izlediği açıklamayı yapıyor. Ve tekrar arabaya binip New York’tan Washington’a dönüyor. Kendisi daha sonra 18:30 sularında programına uygun olan konferansa kapıldı.

Kendisine sordum, New York programında yoktu. Gezi içerisinde buna karar verilmiş. Bu hamle yapılmış. Bence akıllıca, yaratıcı ve etkili bir hamle olduğunu söylemeliyim.”

Paylaş