İmamoğlu: Mekanların işlevselliği iktidara yürüyüşün de göstergesidir

İmamoğlu: Mekanların işlevselliği iktidara yürüyüşün de göstergesidir

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılışında konuştu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP’nin kuruluşunun 98’inci yıl dönümüne bir gün kala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, CHP genel başkan yardımcıları, CHP milletvekilleri, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, çok sayıda parti üyesi ve yurttaşın katıldığı CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılış törenine katıldı.

İmamoğlu, “İl başkanımız ile beraber burada sizlerle bir arada il başkanlığımızın hizmetine başlangıç yapmak adına buluşmamızdan büyük keyif, gurur, onur duyuyorum. Zira büyük başarıları göğüslemek üzere olan bir örgüt, hep birlikte yol yürüyoruz Genel Başkanımızın önderliğinde. Bu yol yürüyüşün elbette uygun koşullara sahip mekanlara da ihtiyacı vardır.

Mekanların işlevselliği, oradaki moral, profesyonellik, içerik zenginliği iktidara yürüyüşün de göstergesidir, ışığıdır. Bu bakış açısıyla ve kabiliyetli insanların bir araya gelişiyle ve nitelikli bir çalışmayla herkesin katılımı, el vermesi, güç katmasıyla vücuda gelmiş bu yapıtı, partimizin 98’inci yıl dönümünde hep birlikte açmak büyük bir gururdur” diye konuştu.

“MİLLETİMİZİN LAYIK OLDUĞU BİR YÖNETİM ANLAYIŞINI HEDİYE EDECEĞİMİZİN IŞIĞIDIR BUGÜNKÜ BULUŞMA”
İmamoğlu, il binasının hayırlı olması temennisinde bulunurken, şunları söyledi:

“Bu manada umut ediyorum ki hep birlikte 16 milyon İstanbulluya hediye ettiğimiz yeni yönetim anlayışının bir başkasını önümüzdeki dönemde yine hep birlikte, İstanbul’da başta büyük bir emek ortaya koyarak milletimizin layık olduğu bir dönemi, yönetim anlayışını hediye edeceğimizin de ışığıdır bugünkü buluşma.

Bu bağlamda yeni binamız hayırlı olsun. Güzel çalışmalara, başarılara moral kaynağı olsun İstanbul’umuzda. Tekrar saygıdeğer Genel Başkanımıza, il başkanımıza ve emeği geçen bütün partili dostlarımıza teşekkür ediyoruz.”

KAFTANCIOĞLU’NDAN KILIÇDAROĞLU’NA: “GÖZÜNÜZDEKİ IŞIK OLMASIYDI BUNLARIN HİÇBİRİ OLMAZDI”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, partisinin yeni İstanbul İl Başkanlığı binasının açılışında, “‘İstanbul artık bize dar, İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar’ diyerek çıktığımız yolda ‘Hayallerimize ve umutlarımıza artık yerimiz de dar’ diyerek başlattığımız ‘Bir tuğla da sen koy’ kampanyamızla birlikte bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz evimize hoş geldiniz” dedi. Kaftancıoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, “İl binası fikrini ilk size açtığımda yolumuzu aydınlatan ve bana hissettirdiğiniz gözünüzdeki ışık olmasıydı eğer bunların hiçbiri olmazdı” diyerek teşekkür etti.

Canan Kaftancıoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılış töreninde konuştu. Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, CHP Genel Başkan yardımcıları, milletvekilleri, parti üyeleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Kaftancıoğlu’nun törendeki konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

İSTANBUL’DAN TÜRKİYE’YE TEK YÖN İKTİDAR: “‘İstanbul artık bize dar, İstanbul’dan Türkiye’ye tek yön iktidar’ diyerek çıktığımız yolda ‘Hayallerimize ve umutlarımıza artık yerimiz de dar’ diyerek başlattığımız ‘Bir tuğla da sen koy’ kampanyamızla birlikte bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz evimize hoş geldiniz. Uzunca bir süredir hayalini kurduğumuz İstanbul örgütüne yaraşır yeni nesil il binamızı partimize kazandırmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyim.

Genel Başkanım, birazdan hakkında kısa bilgilendirme yapacağım yen il binamız, bizlerin daha geniş, daha konforlu ortamlarda rahatça oturmasına değil tam tersine sahada daha güçlü, sokakta daha planlı bir şekilde İstanbul halkıyla, kadınlarla ve gençlerle daha güçlü iletişim kurmamıza vesile olacaktır.

İSTANBUL’DA BÖYLESİ ÇALIŞMA MEKANLARINA ÇOK İHTİYAÇ VARDI: Yeni il binamızın, İstanbul’umuzun üç seçim bölgesinin merkezinde olması tercih edildi. Kuşbakışı en doğudaki ilçemiz Tuzla’ya 45, en batıdaki ilçemiz Silivri’ye 55 kilometre mesafede. Binamıza 39 ilçemizden de toplu taşıma ile kolaylıkla ulaşılabiliyor. Yeni binamızda halkın iktidarını kurmak, geleceğimizi planlamak üzere partililerimizin, yöneticilerimizin, milletvekillerimizin, akademisyenlerin, kadınların, gençlerin 7/24 çalışabilecekleri, üretebilecekleri mekanlar tasarlandı. İstanbul’da böylesi çalışma mekanlarına hakikaten çok ihtiyaç vardı.

İSTANBULLULARIN HİZMETİNDE OLACAK: Yeni nesil il binamızda daimi sergi salonumuz, dijital kütüphanemiz tüm İstanbulluların ve örgütümüzün hizmetinde olacak. İhtiyaç duyan herkese, özellikle de gençlere açacağımız çekim stüdyomuz ve açık ofisimiz de tüm İstanbulluların hizmetine açık olacak. Çocuklarımızı da unutmadık elbette. Kendilerinin tasarladığı, çocuklarımızın sıkılmadan zaman geçirecekleri odaları da hazır. Fuaye alanında tasarlanan Bellek Çınarı projemizle de partimizin geçmişi ve geleceği arasında güçlü bir bağ kurmayı hedefledik. Kaybettiğimiz bütün il başkanlarımızı, yöneticilerimizi, yol arkadaşlarımızı, özellikle pandemi döneminde kaybettiğimiz il yöneticimizi ve bütün parti yöneticilerimizi bir kez daha saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.

ATATÜRK’ÜN DEVRİMLERİ VE FELSEFESİ: Binamızın hemen girişine partimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyetin devrimlerini, felsefesini, derinliğini ve sonsuzluğunu yansıtacağımız modern bir sanat tasarımı yapılmakta ve çalışmamız devam etmektedir.

TUĞLA KOYAN HERKESE TEŞEKKÜRLER: İlk günden itibaren gücü ölçüsünde binamıza tuğla koyan üyesinden yöneticisine, belediye başkanlarımızdan milletvekillerimize, partimizin burada bulunan bulunmayan bütün yol arkadaşlarımıza ve bu meşakkatli süreçte yanımızda hissettiğimiz elbette genel saymanımız başta olmak üzere bütün genel merkez yöneticilerimize çok teşekkür ederim.

GÖZÜNÜZDEKİ IŞIK OLMASAYDI BUNLARIN HİÇBİRİ OLMAZDI: Bu teşekkür de size Genel Başkanım. İl binası fikrini ilk size açtığımda yolumuzu aydınlatan ve bana hissettirdiğiniz gözünüzdeki ışık olmasıydı eğer bunların hiçbiri olmazdı. Çok ama çok teşekkür ediyorum. Partimizin 98’inci yaşı kutlu olsun diyor, hepinize saygılar sunuyorum.”

ALTAN ÖYMEN: HALA YERİNDE OLAN BİR TEK PARTİ VAR, O DA CHP

Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, CHP’nin tarihte 1954 yılı ile 1980 yılı olmak üzere iki kez binasız kaldığını anımsatırken, “Eski adını muhafaza ederek bugün hala yerinde olan bir tek parti var. O da CHP’dir. Bu yaşa kadar da gelmiştir. Yaş denince bu insanlarda ayrıdır ama partilerde ihtiyarlık anlamına gelmez. ‘Kökü mazide olan atiyim’ dediği gibi Yahya Kemal’in geleceğe yönelik daha büyük hamleler içine gireceğinin işaretidir. Bu işarete ben yürekten inanıyorum. Bu inancımı da son İstanbul seçimleri gösterdi. Rakamı hatırlıyor musunuz? 13 bine itiraz etmişlerdi 806 bin 145, 145’i de var. Kaç misli olduğunu artık herkes hesaplasın. Misli misli gitmiştir. Daha da öyle olacaktır” dedi.

Eski CHP Genel Başkanı, gazeteci ve yazar Altan Öymen, CHP İstanbul İl Başkanlığı’nın yeni binasının açılış törenine katıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri, parti üyeleri ve çok sayıda yurttaşın katıldığı açılışta konuşan Öymen, “Burada bulunan bütün arkadaşlarıma, yoldaşlarıma, kadın, erkek yoldaşlarıma, genç yoldaşlarıma ve yaşı ilerlermiş olsa da genç kalmakta olan arkadaşlarımıza saygılar sevgiler sunarım. Bu binanın hazırlanmasında, bu hale gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu bina içinde CHP’nin daha büyük başarılara yürümesinden emin olduğumu da belirtmek isterim” dedi.

Öymen’in konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

KALEMLERİMİZİ DAHİ ALAMADIK: Benim kıdemimde olan insanlar eskiyi hatırlarlar. Çok uzatmadan şunu hatırlatayım. CHP bugün 100 yılına yaklaşıyor. Bu 100 yılının 20 yıla yakın zamanda binasız kalmıştır. Sadece genel merkez olarak değil, bütün teşkilatının hiçbirinde binası olmadan çalışmak durumunda kalmıştır. Biri, bir sivil iktidar zamanında 1954 yılında başımıza geldi. Bir akşam Meclis’ten çıkan bir kanun sonucunda kalemlerimizi dahi almadan, ben o zaman Ulus gazetesi mensubuydum, bulunduğumuz binadan çıkmak durumunda kaldım. Ulus gazetesi, yani CHP’nin gazetesi dahil.

HALA YERİNDE OLAN BİR TEK PARTİ VAR, O DA CHP: İkincisi de bir sıkıyönetim zamanıydı. 1980’de ve Genel Sekreter Yardımcısı idim. Bizim binayı gelip benden teslim aldılar, tesadüfen orada olduğum için. Ve 12 yıl sürdü. Sadece biz değil, başka arkadaşlarımız da vardı o zaman. Hepsi kapalı kaldı, bütün siyaset yasak edildi. O binalar ancak 1987’den sonra Erdal İnönü ile Süleyman Demirel’in ortak koalisyonu sırasında çıkan bir kanunla yeniden yasaklar kalktı ve partiler kurulabilir oldu. Fakat o zaman da eski adını muhafaza ederek bugün hala yerinde olan bir tek parti var. O da CHP’dir. Bu yaşa kadar da gelmiştir.

13 BİNE İTİRAZ ETMİŞLERDİ, 806 BİN 145, 145’İ DE VAR: Yaş denince bu insanlarda ayrıdır ama partilerde ihtiyarlık anlamına gelmez. ‘Kökü mazide olan atiyim’ dediği gibi Yahya Kemal’in geleceğe yönelik daha büyük hamleler içine gireceğinin işaretidir. Bu işarete ben yürekten inanıyorum. Bu inancımı da son İstanbul seçimleri gösterdi. Rakamı hatırlıyor musunuz? 13 bine itiraz etmişlerdi 806 bin 145, 145’i de var. Kaç misli olduğunu artık herkes hesaplasın. Misli misli gitmiştir. Daha da öyle olacaktır.

ÇOK DAHA GÜZEL GÜNLERE ULAŞACAĞIMIZA İNANIYORUM: Tarihi tekerrür diye tarif ediyorlar. Hiç ibret alınsa tekerrür mü ederdi? İbret almak lazımdır tarihten ve bu gibi meraklardan vazgeçmek lazımdır. Türkiye’nin demokrasi tecrübesi bugün Avrupa’nın da bütün dünyanın da çoğu yerinde bulunmayacak kadar fazladır. Çok daha güzel günlere ulaşacağımıza inanıyorum.

Kaynak: ANKA

Paylaş