İmamoğlu: İkinci tur daha kolay olur, 31 Mart 2019’dan sonraki duygu nasılsa şu andaki duygu da o

İmamoğlu: İkinci tur daha kolay olur, 31 Mart 2019’dan sonraki duygu nasılsa şu andaki duygu da o

Fox TV’de gazetecilerin sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ikinci turu birinci turdan daha kolay bulduğunu söyledi.

İmamoğlu şöyle konuştu:

Aynı 31 Mart gibi. Bizim esas zor seçimimiz 31 Mart’tı. Çok az bir farkla kazanmıştık. Ve ilk seçimle, ikinci seçim arasındaki duygu nasıl farklıysa, şu andaki duygu da aynı. Gönüllülerin katılımında inanılmaz bir artış yaşadık, 110 bin de 210 bine çıktı. Bu muhteşem bir şey, diyorlar ya enerji düştü, sandığa gelirler mi diye. Valla sandığa gelecekler hem de sandığa gençler gelecekler. Müthiş bir motivasyon var.

Belli bir yaş üstü seçmen biraz daha karamsar olabiliyor. Ama bir yaş grubu var çok da umurlarında değil, çünkü ellerinde sağlam bir 2019 kazanımı var.

Mansur Yavaş ile verdiğimiz bu mesaj önemliydi. Elimizde veri vardı, veriye göre konuştuk. Bizim sistemimiz çalıştı. Onursal Adıgüzel arkadaşımızın hakkını yemeyelim. Güzel çalıştı. Eksikliklerimiz var, raporumuz var. Ajans sürecinin sonuca etkisi olması için kurgu vardı. 50.03 bitirmek için elinden geleni yaptılar. Biz oyunu sayın Mansur Yavaş ile bozduk. Çıktık veri verdik, verilerin elimizde olduğunu gösterdik. Kurguyu bozduk, 49’da kaldılar.
İstanbul’da 12-13 meydanda kutlama tespit ettik. Sayın cumhurbaşkanının Ankara’ya gidişi sonra İstanbul’a dönüşüne dair çok komplo vardı. Ben bir şey demeyeyim. Maçın sonucunu bu seçim belirleyecek.

İktidar bizi bir iftira kampanyasına sürükledi ve kısmen başarılı oldu. Biz yalan konuşmayı bilmiyoruz.

Paylaş