İmamoğlu: Benim tek konsantrasyonum İstanbul’a hizmet yapan belediye başkanı olmak

İmamoğlu: Benim tek konsantrasyonum İstanbul’a hizmet yapan belediye başkanı olmak

Adalar’daki TÜGVA temsilciliğinin tahliyesi ile ilgili yaşanan sorunlara ilişkin konuşan İmamoğlu, “Dün İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile yüz yüze bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmemizde hukukun masada görüşülmesi gerektiği fikrine karar verdik” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Trabzonda bir otelde düzenlediği basın toplantısında, açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığıyla ilgili bir soru üzerine İmamoğlu, “Benim tek konsantrasyonum İstanbul’a çok önemli hizmet yapan Büyükşehir Belediye Başkanı olmak” dedi.

İmamoğlu şöyle devam etti:

Tabi ki siyasi liderler yorumlarını yapar, yollarını çizer, yönlerini ortaya koyar. Burada bizim elbette duyduğumuz, dinlediğimiz iki kıymetli ses vardır. Bir tanesi CHP Genel Başkanı, benim genel başkanım Kemal Kılıçdaroğlu, bir tanesi de ittifak sürecinde özel bir rol üstlenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener. Süreci onlar yönetiyorlar ve tabi ki onların ‘dostlarım’ diye tarifledikleri, mümkün olduğu kadar bileşeniyle kuvvetlenecek bir süreç olgunlaşmalı.

“Nezaketen valimiz beni arayana kadar basına bir bilgi vermeyi uygun görmüyorum”

İBB’nin mahkeme kararıyla Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Adalar İlçe Temsilciliği’nin tahliyesine ilişkin soruyu da yanıtlayan İmamoğlu, süreci anbean takip ettiğini söyledi.

Konuyla ilgili dün Valilikte görüşmeler yapıldığını aktaran İmamoğlu, şöyle devam etti:

Dün İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile yüz yüze bir görüşmemiz oldu. Bu görüşmemizde hukukun masada görüşülmesi gerektiği fikrine karar verdik. Hukukun görüşülmesi adına benim temsilcilerimle, görevlendirilen vali yardımcısı ve valilik temsilcileri toplantı yaptılar. Toplantının sonucu bana iletildi. Toplantının sonucu gereği İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya’nın beni arayacağı iletildi. Nezaketen Valimiz beni arayana kadar basına bir bilgi vermeyi uygun görmüyorum. Valimizin vereceği karar ya da beni arayacağı mesajından sonra gerekirse kamuoyunu bilgilendiririm, gerekirse bilgilendirmeme gerek kalmaz. Bu yönüyle şu an beklemedeyim. Bugün Valimizin istediği bir biçimde hukuken masanın kurulması noktasında biz üzerimize düşeni yaptık. Görüşüldü, karar noktasında teklif ve bir olgunlaşma yapıldı. Kendilerinin kararını veya bana ileteceği bir mesaj bekliyorum.

“Benim kurduğum ya da kuracağım hiçbir ilişkinin siyasi karşılığı yoktur”

İmamoğlu, bir gazetecinin “HDP ile özellikle çok sıcak ilişkileriniz var. Bunu takip edebiliyoruz. Ancak Trabzon’un HDP ile ilişkileri hiç öyle sıcak değil. Türkiye’de teşkilat kuramadığı illerden biri de Trabzon. Bu ilişkinizi Trabzon sosyoloji ile nasıl bağdaştırabiliyorsunuz ya da nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusu üzerine şunları söyledi:

Yanlış anlamayın, sıcak diye tariflediğiniz için, kurduğum ya da kuracağım her ilişkinin derecesini ben planlarım. İnsani bir ilişki niçin size sıcak geldi, onu bilemem. Ancak şunu söyleyeyim; kurduğum ya da kuracağım kurumsal ilişkilerin tek şartı vardır; vatanımızın ve milletimizin birliği, beraberliği, bütünlüğü, bayrağımızın dimdik ayakta duruşu, 84 milyon insanımızın tek bir tanesinin bile hukuksuzluğa uğramayacağı bir ülke var etme konusuna katkı sunmakla alakalıdır. Benim kurduğum ya da kuracağım hiçbir ilişkinin siyasi karşılığı yoktur. Bugün burada bulunuşumun da yoktur. Bugüne kadar popülizmle siyaset yapmadım. Allah da nasip etmesin. Benim şu anda kanunen ülkenin siyasi partisi olan ve ülkenin kanunları gereği TBMM’yi dahi yöneten bireyi olan bir siyasi parti ile yaptığım makul siyasi görüşmelerin, Trabzon kentinde de vatanını seven, en az benim gibi vatanını, milletini, bayrağını seven, milli duyguları olan bu güzel kentin bu güzel insanlarının garibine gitmeyeceğini düşünüyorum.

Paylaş