Hande Fırat: MHP’nin yeni bir açılım endişesi yok, MHP’ye göre AK Parti bunu zaten yapamaz

Hande Fırat: MHP’nin yeni bir açılım endişesi yok, MHP’ye göre AK Parti bunu zaten yapamaz

Hürriyet yazarı Hande Fırat, AKP’nin başörtüsüyle ilgili hazırlığını yaptığı Anayasa çalışmaları kapsamında HDP’ye yaptığı ziyaretin MHP’de nasıl yankı bulduğunu yazdı.

Fırat, MHP’deki havayı şöyle aktardı:

“MHP çok da sorun haline getirmiyor. CHP ile HDP’nin bir olduğunu düşünen MHP’ye göre, CHP’ye giden AK Parti’nin HDP’ye gitmesi yadırganmıyor.

MHP’nin yeni bir açılım, HDP’ye farklı bir bakış açısının geleceği yönünde bir endişesi yok. MHP’ye göre AK Parti bunu zaten yapamaz.

MHP, HDP konusundaki yıllardır süren tavrını aynı kararlılıkla yürütüyor. Kısacası MHP’nin HDP’ye gitmesi, konuşması gibi bir gündemi söz konusu bile değil.

AK Parti’nin gidişine ise müdahale etmek gibi bir düşünceleri yok. Bunu AK Parti’nin bir partisel ziyareti olarak görmeyi tercih ediyorlar. Ancak yine de ilişkilerde özenin altı çiziliyor.

AK Parti’nin bu hamlesinin ve parti içinden yapılan farklı açıklamaların, muhalefet tarafından eleştirilmesinin kaçınılmaz olduğu da belirtiliyor.

Tüm bunlara rağmen içeriden ya da dışarıdan Cumhur İttifakı’na zarar vermek isteyen bazı isimlerin bu durumu kullanmasına da müsaade edilmeyecek.

Yani MHP’ye göre Cumhur İttifakı’nın arası bozulsun diye uğraşanlara prim verilmeyecek.”

Paylaş