Erdoğan’ın ‘Babacan ve Davutoğlu’ yanıtı gündemi değiştirdi: ‘Whatsapp gruplarında dolaşıyor…’

Erdoğan’ın ‘Babacan ve Davutoğlu’ yanıtı gündemi değiştirdi: ‘Whatsapp gruplarında dolaşıyor…’

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Erdoğan’ın, Babacan ve Davutoğlu için yaptığı “Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler, o makamlara getirildiler.” açıklamasını bugünkü köşesinden değerlendirdi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katıldığı TRT ortak yayınında, “Bir tarafta Saadet Partisi var milli görüşe sahip çıkıyor bir tarafta sizinle bir dönem yol yürüyen önemli makamlara gelenler var ayrı partiler kurdular. Geriye dönüp bakınca onlar için ya da bu süreç için bir tanımınız değerlendirmeniz oluyor mu?” sorusuna verdiği, “O tür bir değerlendirmeyi zul addederim. Onu, onların düşünmesi lazım. Onlar nasıl bir ihanetin içerisinde olduklarını kendilerinin düşünmesi lazım. Onlar o makamlara kendi layık oldukları için gelmediler, o makamlara getirildiler. Eğer onlara bakanlık, başbakanlık verildiyse; onlara bir irade o makamları verdi. Ama onlar bunun kadir kıymetini bilemedi, ha keza diğeri de aynı…” yanıt çok konuşuldu.

Konuyu köşesine taşıyan Taşgetiren, “Layık olmadıkları halde, başdanışman, başbakan, bakan yapmak nasıl bir şey? Ülkeyi, ülkenin ekonomisini emanet etmek nasıl bir şey? Dış politikada akıl danışmak nasıl bir şey?” diye sordu.

Taşgetiren, şu görüşü paylaştı:

Biliyorum, bu “tema” dolaştırılıyor Ak Parti muhitlerinde… Aslında gazetecinin sorusu da alacağı cevabı tahmin ederek sorulan bir soru. Çünkü artık “Erdoğan medyası” diye nitelenebilecek bir medya zemininde “Davutoğlu’nun, Babacan’ın, hatta Gül’ün, bazen Arınç’ın bir şey oldularsa Erdoğan’ın lütfu sayesinde oldukları” işlenip duruyor. Bu tema whatsapp gruplarında dolaşıyor. Bir ara ben “Gül, Davutoğlu, Babacan, Arınç birer hiçti, onları Tayyip Erdoğan var etti” dedim, “Haşa” kelimesini ekleyerek. Bunun böyle olmadığı açık da, gelin siz bunu Tayyip bey’e ya da bu yaklaşımı kitlelere taşıyanlara anlatın. Buna inanan insanlara anlatın.

Farkında mı bilmem ama sayın Cumhurbaşkanı’nın o ifadeleri bir “kibri” yansıtıyor. Bizzat kendisi, Ak Parti ile kitleler arasına “kibr”in girdiğini defalarca seslendirmiştir. Kibir alt kadrolarda yanlış da, tepelerde yakışan bir özellik mi?

Birlikte yola çıkılan ve çok zor zamanları birlikte göğüsleyen yol arkadaşlarını, bugün farklı bir mecrada memlekete hizmet etmek istedikleri için “ihanet”le suçlamak hoş değil. Yakışık almıyor. Sağlıklı değil. Kayıp psikolojisini, özgüven kaybını, tedirginliği yansıtıyor.

Paylaş