Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi

Erdoğan-Putin görüşmesi sona erdi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan’ın başkenti Astana’da CICA Zirvesi kapsamında, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. İki lider, 1,5 saat süren görüşme öncesi kısa açıklama yaptı. Akkuyu Nükleer Santrali’nin önemine dikkat çeken Erdoğan, ”Akkuyu’nun birinci türbininin önümüzdeki yılın ilk yarısında açılması dünyada farklı bir ses getirecektir” dedi. Putin ise, gaz tedarikinde Türkiye’nin AB için en güvenli güzergah haline geldiğini söyleyerek ”Türkiye’yi dünyanın en büyük gaz merkezi haline getirme niyetimizi belirledik” diye konuştu.

Kazakistan’ın başkenti Astana’da Asya’da İşbirliği ve Güven Artırıcı Önlemler Konferansı Zirvesi’ne katılan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ikili görüşmesi sona erdi. İkilinin görüşmesi zirvenin düzenlendiği Bağımsızlık Sarayı’ndaki görüşmesi basına kapalı gerçekleşti.

Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşme öncesi “Türkiye’yi dünyanın en büyük gaz merkezi haline niyetimizi bildirdik. Tabii ki hem Avrupa piyasası için… Tabii onların böyle bir istekleri olursa. Gaz tedariğinde Türkiye, AB için en güvenli güzergâh” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tahıl koridoru hakkında, “Türkiye ile Rusya’nın bu süreç içinde atacağı adımlar belli çevreleri rahatsız ederken öbür tarafta az gelişmiş ülkeleri de mutlu edecektir” açıklamasını yaptı.

Erdoğan, “İstanbul Mutabakatını güçlendirerek devam ettirmemiz, Rusya tahıl ve gübresinin Türkiye üzerinden az gelişmiş ülkelere naklini yapma konusunda kararlıyız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Akkuyu’nun birinci türbininin önümüzdeki yılın ilk yarısında açılması dünyada farklı bir ses getirecektir” açıklamasını yaptı.

Paylaş