Ekrem İmamoğlu, kendisini hedef alan Erdoğan’a Bilecik’te yanıt verdi: ‘Ben haysiyet mücadelesi için buradayım’

Ekrem İmamoğlu, kendisini hedef alan Erdoğan’a Bilecik’te yanıt verdi: ‘Ben haysiyet mücadelesi için buradayım’

Bilecik’te yurttaşlarla buluşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki gün kendisini hedef alan AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve ‘İstanbul’daki seçimi kaybettiğimizde hüngür hüngür ağladım’ diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya isim vermeden yüklendi. İmamoğlu ayrıca, “Kapımızı çalan bazı belediyeler, malum ittifakın belediyeleri; ‘Bizi bilirlerse başımıza iş açarlar’ dedikleri için, onların hizmetlerini gizliden yaptık” diye konuştu

“DEVLETİN YÖNETİCİLERİNE FIRÇA ATAN BİR AKLIN VAR OLMADIĞI BİR TÜRKİYE İSTİYORUM”
“Öyle kürsüden devletin yöneticilerine fırça atan, onu aşağılayan bir aklın var olmadığı bir Türkiye istiyorum” diyen İmamoğlu, “Ben, şahsen üç evladımı öyle bir akla, öyle bir mantığa emanet etmem. Benim çocuğum özgür, yetenekli. Benim ülkemin her çocuğu, en az benim çocuğum kadar yetenekli. Bunun doğusu, batısı; Kürdü, Türkü yok; hepsi. Lütfen bu işi başaralım” ifadelerini kullandı.

“O TEK KİŞİNİN AĞZINDAN ÇIKAN LAFLA YÖNETİLME ANLAYIŞINA NE DİYECEĞİZ? YETER”
İmamoğlu daha sonra, Bilecik’te kendisini bekleyen yurttaşlara seslendi.

İBB Başkanı İmamoğlu, şunları söyledi:

“İstanbul olarak sizin yanınızdayız. İstanbul’un İstanbul’daki Bileciklilerin, İstanbulluların hepinize selamını getirdim. Bilecik’te başka bir şey için geldim. Ben haysiyet mücadelesi için, adalet için buradayım. Milletin iradesine karşı duranlara karşı durmak için buradayım. Ve siyaset üstü bir dönemde ittifakların güçlü bir dönemde, altılı masada ortaya konan o güçlü iradeyi daha da büyütmek adına buradayım.
Sizlerle birlikte, sizlerle birlikte millet hakkını yedirmez. Otuz. Bir Mart’ta dedim ya, ben hak yemem, hakkımı da yedirmem. Türk milleti olarak seksen altı milyon insanımız da hak, hukuk, adalet. Mücadelesinde hiçbir vatandaşımızın, hiçbir kurumun milletin iradesinin ise asla ve asla yedirilmeyeceğini bir avuç insana ve bugünün rejim. O tek kişinin ağzından çıkan lafla yönetilme anlayışına yargıyı, siyasetin silahı gibi kullanmaya çalışanlara ne diyeceğiz? Yeter. Millet sevgisi olsun.
Hep birlikte bunu başaracağız. Çok inanıyorum. Bu ülkenin, bu şehrin çocuklarına, gençlerine, kadınlarına, erke. Hanımefendilerine, beyefendilerine inanıyorum. Yürekten inanıyorum. Coşkusu çok büyük. Allah sizi var etsin. Memleketimize, memleketimize tek bir gün bile adaletsizlik. Yaşatılması, hiçbir vatan evladına asla ve asla adaletsizlik yaşatılmasın. Hep birlikte başaracağız. Mayısa az kaldı. Bu coşkunuzu devam ettirin. Adaletsizliğe karşı dik durun. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılı milletimize çok iyi gelecek, çok güzel günleri hep birlikte başaracağız. Çocuklarımız için başaracağız. Gençler için başaracağız.”

Paylaş