Davutoğlu: İktidar vatandaşa ‘Sen haline bak sen paryasın parya’ diyor

Davutoğlu: İktidar vatandaşa ‘Sen haline bak sen paryasın parya’ diyor

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ekonomiye dair verdiği mesajında “Kur artışı dolayısıyla, mazot sebebiyle traktörünü çalıştıramayan, gübre fiyatlarının artmasıyla toprağına gübre atamayan çiftçiye zararını ödemiyor. ‘Sen haline bak sen paryasın parya’ diyor” dedi.

Davutoğlu, Diyarbakır’daki programında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Davutoğlu, iktidarın halkı parya olarak gördüğünü ve yürütülen ekonomik politikalarla vatandaşa zulmedildiğini kaydetti.

“Bu halka karşı bir zulümdür, çiftçiye bir zulümdür”
Ahmet Davutoğlu şunları söyledi:

“Bakın kur artışlarından mevduat sahipleri zarar ediyor diye ve mevduatlarını çekecekler diye kur korumalı mevduat çıkardılar değil mi? Beyefendilerin milyarlarca doları veya Türk Lirası var, kur artıyor bunlar değer kaybediyor diye Cumhurbaşkanı dönüyor o beyefendilere ‘Tamam paran orada kalsın farkını ben sana ödeyeceğim’ diyor. Bu da faiz.

Ama kur artışı dolayısıyla çiftçi artan mazot sebebiyle traktörünü çalıştıramayan, gübre fiyatlarının artmasıyla toprağına gübre atamayan çiftçiye zararını ödemiyor. ‘Sen haline bak sen paryasın parya’ diyor.

Bir yönetimin kendi halkına bakış tarzını gösteriyor bu. Mazot mu alacaksın? ‘Ben zam yapacağım sen alacaksın’ diyor. Ama aynı kur farkı mevduat sahiplerine dönüp diyor ki ‘Sen merak etme senin farkını ödeyeceğim.’

Bu halka bir zulümdür. Çiftçiye bir zulümdür.”

Paylaş