CHP’den ‘seçmen listesi’ tepkisi: 119 yaşında ilk kez oy kullanacaklar listesinde

CHP’den ‘seçmen listesi’ tepkisi: 119 yaşında ilk kez oy kullanacaklar listesinde

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP liderinin seçmen listelerine ilişkin açıklamasına AKP kanadından gelen eleştirilere tepki gösterdi ve seçmen listelerindeki hataları bulup, düzelttirdiklerini söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Bizim elimizdeki seçmen bilgileri YSK’nin elinde yok” ifadesi siyaset arenasında yankılandı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Kılıçdaroğlu’nun sözlerini, “Nasıl erişmiş, hem siyasi hem hukuki açıdan sorunlu bir ifade” sözleriyle eleştirdi.

Bu sözlere CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan yanıt geldi. Öztrak, YSK’nın partilere gönderdiği seçmen listelerini il ve ilçe örgütlerinden gelen bilgilerle kıyasladıklarını, verileri karşılaştırarak hata bulduklarını belirtti. Öztrak buldukları hataları YSK ile paylaştıklarını, YSK’nın da bu hataları düzelttiğini kaydetti.

‘İlk kez oy kullanacaklar listesindeki bir isim 119 yaşında’

Bu hatalara örnek veren Öztrak, Çelik’e de seslendi ve “Diyarbakır’da 1895 yılında doğan Gülsüm Hanım’ın ilk kez 24 Haziran seçimlerinde ilk kez oy kullanacaklar arasında olacağını biliyor mu? YSK bize bildirmiş. Yine ilk kez 1895 yılında doğan Gülsüm Hanım’ın soyadı da YSK listesinde yok. Yine soruyoruz 1889 yılında doğan Elif Hanım’ın 119 yaşında YSK’nın ilk kez oy kullanacaklar listesine girdiğini biliyor mu? Onun da soyadı yok. Her nasılsa o da YSK’nın ilk kez oy kullanacaklar listelerinde mevcut. Bunun gibi onlarca örnek var” dedi.

 

Paylaş