CHP Sözcüsü Öztrak: Biz kanun teklifi verdik, referandumla milletimizi yormasınlar

CHP Sözcüsü Öztrak: Biz kanun teklifi verdik, referandumla milletimizi yormasınlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başörtüsü düzenlemesi hakkında referanduma gitme çağrısına ilişkin, “Ne referandumu? Biz bir kanun teklifi vermişiz açık. Kadınların giyim kuşamı üzerinden ellerini çekmeye razılarsa, başka hesapların peşinde koşmuyorlarsa kanun teklifimizi desteklesinler. Referandumla milletimizi yormasınlar” dedi.

CHP Merkez Yönetim Kurul, bugün Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantı gündemine ilişkin basın toplantısı düzenledi.

Öztrak, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın ‘Cumhuriyet’ ile ilgili sözlerine ilişkin, “Teamüllere göre, parti genel başkanının, parti sözcüsünün, grup başkanvekillerinin sözleri, partiyi bağlar. Bu sözler Erdoğan’ı da bağlar. Erdoğan çıksın bu sözlerin neresinde olduğunu, millete bir söyleyiversin. Bu, sizin ve partinizin resmi görüşü müdür?” dedi.

Öztrak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın referandum çağrısı ile ilgili ise “Ya ne referandumu? Biz bir kanun teklifi vermişiz açık. Kadınların giyim kuşamı üzerinden ellerini çekmeye razılarsa, başka hesapların peşinde koşmuyorlarsa kanun teklifimizi desteklesinler. Referandumla milletimizi yormasınlar” diye konuştu.

Paylaş