CHP Parti Meclisi toplantısı sona erdi

CHP Parti Meclisi toplantısı sona erdi

CHP’de bugün yapılan ve beş saatten uzun süren Parti Meclisi toplantısında kurultay sürecinin başlatılması kararı alındı.

CHP’de seçimlerin ardından yapılan ve yaklaşık beş saat süren MYK toplantısından sonra gözlerin çevrildiği kritik ikinci toplantı olan Parti Meclisi toplantısı bugün yapıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan CHP’nin 60 kişilik Parti Meclisi toplantısı sabah erken saatlerde başladı, toplantı beş saatin üzerinde sürdü.

Toplantının açılışında Kılıçdaroğlu, konuşma gerçekleştirdi. Toplantıda seçim sonuçları ve kurultay sürecinin ele alındığı öğrenildi.

Kurultay takvimini MYK’nın belirlemesi bekleniyor
CHP’de önemli gündem maddelerinden biri de yeni MYK’nın nasıl şekilleneceği. Pazar günü ilan edilmesi beklenen yeni A Takımı’nın ilk toplantısının da pazartesi günü yapılması bekleniyor.

Bu süreçte yeni MYK’nın ilk gündeminin de partinin kurultay süreci olacağı belirtildi. İl ve ilçe kongrelerinin sürecinin başlanması beklenirken kurultayın kesin tarihi de önümüzdeki günlerde netleşecek.

CHP PM’de kurultayın başlatılması kararı aldı
Edinilen bilgiye göre PM toplantısında da CHP’nin 14 Mayıs seçimleri sonrasına ertelenen kurultay sürecinin başlatılması kararı alındı. PM’nin ardından açıklanacak bildiride bu sürece dair ifadelerin de yer alacağı öğrenildi.

Öte yandan yeni MYK öncesinde Kılıçdaroğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile de CHP’de bir görüşme yapacak.

CHP Meclis Grubu Başkanı Özgür Özel oldu
CHP Parti Meclisi toplantısının ardından CHP’nin yeni Meclis grup yönetimi de belli oldu. Buna göre; CHP Grup Başkanı Özgür Özel olurken, CHP Grup Başkanvekilleri Gökhan Günaydın, Burcu Köksal, Ali Mahir Başarır oldu.

TBMM Meclis Başkanvekili ise Gülizar Biçer Karaca oldu. Özgür Özel CHP’nin grup başkanı olurken; Burcu Köksal da Oya Araslı ve Emine Ülker Tarhan’dan sonra CHP’nin üçüncü kadın grup başkanvekili oldu.

CHP’den açıklama: Eşit ve özgür Türkiye’yi kurma mücadelemizi sürdüreceğiz
CHP Parti Meclisi toplantısı sonrası yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Cumhurbaşkanlığı seçimi siyasi tarihimizin en eşitsiz koşullarında gerçekleşmiştir. Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan yalan, iftira, montaj, kutuplaştırma gibi çirkin yöntemlere başvurmuştur. Bu süreç, siyasal iktidarın ve Cumhurbaşkanı adayının ahlaki meşruiyetini sorgulanır hale getirmiştir.

Tüm bu olumsuzluklara karşın partimiz, yönetim organlarında seçim süreçlerini ve sonuçlarını ilk andan itibaren detaylı bir şekilde değerlendirmeye başlamıştır. Bugünkü Parti Meclisi toplantımızda da seçim sonuçları detaylı bir şekilde değerlendirilmiş, “bilgi ve iletişim teknolojilerinden” sorumlu birimimiz seçimlerde kullandığımız sistemimize ilişkin detaylı sunumlar gerçekleştirmiştir.

Cumhuriyet Halk Partisi, seçmenin verdiği mesajı, seçim sonuçlarını sandık sandık, köy köy, ilçe ilçe, il il dikkatle incelemeye ve analiz etmeye – parti kurul ve karar organlarında – devam edecektir. Bu değerlendirme sürecinde özeleştiriler samimiyetle dikkate alınacak ve gereği hızla yerine getirilecektir.

Partimizin Kurultay takviminin düzenlenmesi ile ilgili karar Parti Meclisimizce değerlendirilmiş ve takvimlendirme çalışmalarına başlanmıştır. Kurultay sürecinin parti içi demokrasi kültürümüze yaraşır bir şekilde gerçekleşmesi için yapılacak gerekli hazırlıklar ve alınacak kararlar yeni Merkez Yönetim Kurulu tarafından açıklanacaktır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak giderek derinleşen ekonomik krizden çıkışın yollarını göstermeye kararlılıkla devam edeceğiz. On milyonların demokrasi, özgürlük, adalet ve refah mücadelesinde buluşan ve büyüyecek olan iradesine sahip çıkacak, eşit ve özgür bir Türkiye’yi kurma mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Paylaş