CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu: İstanbul seçimlerinin mimarı Kılıçdaroğlu’dur

CHP İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu: İstanbul seçimlerinin mimarı Kılıçdaroğlu’dur

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin restorasyon çalışmalarını tamamladığı Yerebatan Sarnıcı açılışında konuştu. Sarnıç içerisinde incelemelerde bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra müzik dinletisine katıldı.

Canan Kaftancıoğlu, “Siyasetçiler genelde başkalarının emeğinin üzerine konmayı severler. Bu bir alışkanlık oldu. İstanbul seçimlerinin mimarı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur” dedi.
CHP Hamburg Birliği, “Cumhuriyetin İkinci Yüzyılında Demokrasi Mücadelesi” başlıklı bir panel düzenledi. Panele, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, CHP Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka, CHP Hamburg Birlik Başkanı Hulisi Işıtan, önceki dönem CHP Hamburg Birlik Başkanı Erol Buldak, Sol Parti Eyalet Milletvekili Mehmet Yıldız, Hamburg Eyalet Milletvekili Yusuf Uzundağ, Yeşiller Partisi Hamburg Parlamento üyesi Filiz Demirel, Yeşiller Eyalet Milletvekili Güngör Yılmaz, SDP Milletvekili Ali Şimşek ve Sol Parti Milletvekili Metin Kaya’nın yanı sıra Alevi Dernek temsilcileri, Sendika temsilcileri, STK Başkanları, Spor Dernek Başkanları ve İYİ Parti’den temsilciler katıldı.

Anka’nın aktardığına göre, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun konuşmasından satırbaşları şu şekilde:
‘Önümüzdeki seçimler bir daha böyle karanlık dönemlerin yaşanmasını önleme seçimidir’
Önümüzdeki seçimler; iktidar değişikliğinden ziyade, yüzüncü yılına yaklaştığımız cumhuriyetimizin gelecek yüzyılını kurtarma seçimleri vizyon değiştirme, vizyon geliştirme ve bu topraklarda demokrasiyi yerleştirme hangi siyasi iktidar bundan sonra gelirse gelsin bir daha bu topraklarda böyle karanlık dönemlerin yaşanmasını önleme seçimidir. Yani sadece bugünü kurtarma değil, hep beraber geleceği kurmak, yeniden inşa etme ve hep birlikte kurtarma seçimleridir.

Türkiye’yi çok yakından takip ettiğinizi biliyorum, yüreğinizin büyük bir kısmının orayla attığını biliyorum. Türkiye’de şöyle bir gerçeklik var. Bu gerçeklik bizim vatandaşımızın acı gerçekliği diye tarif ettiğimiz. Bunları uzun uzun anlatmayacağım çünkü siyasetçinin görevi, yoksulluğu anlatmak-yönetmek değil, çözmektir. Yoksulluğu yok etmektir.

‘Otoriter bir yönetimi, demokrasi yoluyla göndereceğiz’
3 milyon 250 bine yakın haneye girebildik. Kapılar artık yüzümüze çarpılmıyorsa, kapıyı açan kişi iktidardaki bir partinin yöneticisi olmasına rağmen buyurun içeri girin, kahve içelim diyorsa. Bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Yüzüncü yıla gelirken bu ülke ve bu ülkenin insanları bu ülkede yaşayan 86 milyon insan; farklılıklarını artık zenginlik olarak görüp kavga etmeden, kardeşçe yaşamak istiyor. Vatandaşa saygıyı ve samimi bir şekilde özgüvenini anlattığınızda Türkiye’de, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada belki de bir ilki başaracak sizlerin de sayesinde.

Otoriter bir yönetimi, demokrasi yoluyla göndereceğiz. O nedenledir ki bana on yıla yakın ceza verip siyasi yasaklı hale getiriyorlar. O nedenledir ki 16 milyon İstanbulluya hizmet eden belediye başkanımız Ekrem İmamoğlu’na ceza vererek siyasi yasaklı hale getirmek istiyorlar.
‘Siyasetçiler genelde başkalarının emeğinin üzerine konmayı severler’
Siyasetçiler genelde başkalarının emeğinin üzerine konmayı severler. Bu bir alışkanlık oldu. İstanbul seçimlerinin mimarı, tüm Türkiye’de sadece İstanbul değil inanılmaz bir strateji ve kararlılıkla süreci ilk günden kurgulayan hatta ilk günden değil 10 yıl öncesinden planlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’dur. O hak teslimini yapmak zorundayım. Biz Genel Başkanımız Kılıçdaroğlu’nun bu söylediğim sürecinde inanarak gereken katkıyı hep birlikte sizin de sayenizde verebildiysek ne mutlu.

Paylaş