Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a ‘1 yıl geçici üyelikten çıkarma cezası’ verildi

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a ‘1 yıl geçici üyelikten çıkarma cezası’ verildi

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında ‘1 yıl geçici üyelikten çıkarma’ cezasının verilmesine oy birliği ile karar verdi.

Kesin ihraç istemiyle parti disiplinine sevk edilen Tanju Özcan için CHP Yüksek Disiplin Kurulu bugün bir kez daha toplandı. Kurul, oy birliğiyle Özcan’a 1 yıl geçici çıkarma cezası verdi.

Kurul, son toplantısını 22 Ağustos tarihinde yapmıştı. Tanju Özcan’ın dosyasının çok yönlü incelenmesi için toplantı 26 Eylül’e ertelenmişti.

Tanju Özcan, Bolu Belediye Meclisi’nin bir kadın üyesiyle yaşadığı diyalog sonrasında parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle disipline sevk edilmişti.

Tanju Özcan’dan ilk açıklama

CHP Yüksek Disiplin Kurulu, CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında ‘1 yıl geçici üyelikten çıkarma’ cezasının verilmesine oy birliği ile karar verdi. Kararın ardından açıklama yapan Tanju Özcan, “Karar hukuki değil siyasi” görüşünü savunarak “Et tırnaktan ayrılmaz” dedi. Tanju Özcan, kararı yargıya taşıyacağını söyledi.

Eski milletvekili ve televizyon yorumcusu Barış Yarkadaş, tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, gazeteciler Hacı Yakışıklı ve Şaban Sevinç, Fuat Uğur; Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programına konuk olarak katılan Özcan şu açıklamaları yaptı:

“Böyle bir karar bekliyordum. Son anda doğruyu görürler inşallah böyle karar vermezler diye beklenti içerisindeydim. Burada verilen bir siyasi karardı. Onlar (YDK) siyaseten vermeleri gereken kararı verdiler. ‘CHP Atatürkçü ve Türk milliyetçisi olan kişilerden rahatsız, bunları partiden uzaklaştırmak istiyor’ algısı vardı kamuoyunda. Bu algıyı kuvvetlendirdiği için üzülüyorum. Etik olmaz gerekçesiyle Sayın Genel Başkan benimle hiç görüşmedi.”

“Benden asla Çelebi çıkmaz”
Sosyal medya hesabından bir takipçisinin “sen de mi Mehmet Ali Çelebi gibi olacaksın?” sorusuna yanıt veren Tanju Özcan, “Mehmet Ali Çelebi’yi takip etmeyi bıraktım. Teğmen Mehmet Ali Çelebi ile bugünkü Çelebi arasında çok ciddi fark var. Benden asla bir Çelebi çıkmaz.” açıklamasını yaptı.

Ne olmuştu?
Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, 16 Mayıs’ta bir meclis toplantısında el kaldıran AKP’li Hacer Çınar’a, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım ayıp oluyor” ifadeleri ve kendisine yönelik protestolar sırasında makam odasının penceresine çıkıp dans ederek karşılık vermesi nedeniyle CHP MYK tarafından kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti.

Özcan, 18 Temmuz’da gönderdiği yazılı savunmasının ardından 25 Temmuz’da da sözlü savunmasını yapmıştı. Özcan savunmasında, ceza verilmesi durumunda hukuki yollara başvuracağını dile getirmişti.

Paylaş