Bahçeli, altılı masanın ‘yeni anayasa’ önerisini hedef aldı: ‘Ölü doğmuş, beyhude bir çaba’

Bahçeli, altılı masanın ‘yeni anayasa’ önerisini hedef aldı: ‘Ölü doğmuş, beyhude bir çaba’

Partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, altılı masanın önceki gün açıkladığı ‘yeni anayasa’ taslağını hedef aldı. Çalışmayı, “Ölü doğmuş, beyhude bir çaba” olarak niteleyen Bahçeli, “Birbirlerinin kulağını çekmek için pozisyon alanların anayasa hazırlaması bir hayaldir. Bunların kafası karmakarışıktır” ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli’nin açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

– Bugün olanlar dünün sonucudur. Yarın yaşanacaklar ise bugünün eseri olacaktır.
– Doğru siyaset için evvela aranılan cevapların doğru olması gerekmektedir. Zillet ittifakının ne cevabı cevaptır ne de siyaseti siyasettir. Söylenenler bir iddia, yapılanlar ise bir ispattır. – Doğru cevabı bulmak için sorulan her sorunun isabeti vazgeçilmezdir.
– “Bize göre Türk Milleti tarihe geçen bir kudretin adıdır, elbette bu soylu millet gerçeğinin tarih kaydını silmek, tarihi varlığına kastetmek hiç kimsenin yapabileceği veya üstesinden gelebileceği bir şey değildir.
– Siyaset eğer tarihe sırtını vermezse, gücünü ve güvenini milletten almazsa üreteceği yalnızca kriz ve kutuplaşma olacaktır. Başkaları günü birlik siyaset yapabilir ancak biz öyle yapamayız, farkımız Türk Milletine duyduğumuz aidiyet sevgisinde saklıdır.

“BİZ BÜYÜK AİLE OLAN TÜRK MİLLETİYİZ”

– Artık ev ev dolaşıyoruz, kapıları çalıp kalplere misafir oluyoruz. 2023 yılı için söz, inanç, hedef birliği yapıyoruz. Biliyoruz ki komşu komşunun külüne muhtaçtır. Ülkemizin her hanesini komşu kapısı haline getirmek muradımızdır. İyi komşu demek aile demektir. Biz büyük aile olan Türk Milletiyiz”
– Nerede bir insanımız varsa iradesine talibiz.Kimseyi ayırmadan herkesi kardeş görerek Cumhur İttifakı’nın muhteşem zaferine cumhuriyetin 100. Yıl dönümünde birlikte imza atacağız.

İSTİKLAL SALDIRISI

– Bölünmeye, ayrışmaya, kardeş kavgalarına, cepheleşmeye hayır diyenlerle aynı yolun yolcusuyuz. Sözümüz, özümüz sağlamdır. Milliyetçi- ülkücü hareketin çizgisini bozmayan her mensubu da adam gibi adamdır.
– İstiklal Caddesi saldırısından hemen sonra bölücü terör örgütüne çok daha şiddetli darbeler vurulmuş, teröristlere saklanacak yer bırakılmamıştır. Türkiye 2023 yılında terör belasından Allah’ın izniyle kurtulacak, tek bir terörist dahi yakayı kurtaramayacaktır. Sabır ve tahammülümüz kalmamıştır.

TERÖRLE MÜCADELE

– Terörle mücadelemiz hakkın, hukukun ve helalin müdafaasıdır. Terörle mücadelemiz asayişin, bekanın, güvenliğin, huzurun ve egemenlik çıkarının meşru gerekçesidir. Son günlerde bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit olan kahramanlarımız yüreklerimize hem ateş düşürmüş hem de mücadele azmimizi kamçılamıştır. Münbiç, Tel Rıfat, Ayn El Arap’ta canlı terörist bırakılmamalıdır, alayı birden ekin gibi biçilmelidir.

EKRAN YORUMCULARINA SERT ÇIKTI

– Kaç gündür dikkatimizi çekmektedir. Dili olan, askerliğin temel kurallarından bihaber, askerlik yapıp yapamadıkları dahil belli olmayan ne kadar sözde uzman varsa, kara harekatı şu günde olacak, bu günde yapılacak diye konuşmaktadır. Deprem olur bunlar ekrana çıkar, sanırsınız fay hatlarını avuçlarının içi gibi bilirler, domates, patates, soğan olur bunlar ahkam keserler, marketten pazardan, bakkaldan neredeyse çıkmadıkları izlenimini verirler, hep aynı isimler gözümüzün içine bakmaktadır.

“DAYATILAN COĞRAFYALARIN SORGULANMA VAKTİ GELMİŞTİR”

– Aslında potansiyel maksatları terörle mücadeleyi sabote etmek, bunlardan bıktık, usandık. Bu edepsiz, cibilliyetsiz ekran yüzlerinden gerçekten midemiz bulanmaktadır. Türkiye’nin ne zaman ve hangi şartlarda muhtemel kara harekatı yapacağının yetkili olmayan kişiler tarafından ulu orta dillendirilmesi güvenlik zaafıdır. Buna sınır konulmalıdır. Güney sınırlarımızın a’dan z’ye emniyete alınması önümüzdeki temel gündemlerdendir. Karşımıza kim çıkarsa sonu teröristlerin sonu gibi olmalıdır. Dayatılan coğrafyaların sorgulanma vakti gelmiştir.
– Hiçbir hain Türkiye’nin yıkımını göremeyecektir. Cumhur İttifakı sıkılmış yumruk gibidir. Devletimiz tarihimiz aradığı inancı gücü ve kararı Cumhur İttifakı’nda bulmuştur. Zillete karşı çıkanlar Cumhuriyet’in yeni yüzyılını Türk ve Türkiye Yüzyılı yapmak amacıyla harekete geçenler Cumhur İttifakı ile kenetlenmiştir.
– Buradan Türk’e kefen biçmeye hazırlananları bir kez daha uyarıyorum. Sakın aldanmayın. Yanlış hesap yapmayın. Bu hatanın bedelini Çanakkale’de ödediniz.

“UYANIK DURMALIYIZ”

– Cılız bir ideolojik destekle olup biteni hariçten seyretmek yoktur. Her söylenene inanarak hiçbir katkı sağlamadan eleştiri üzerine eleştiri yapmak yoktur. Heyecandan ibaret destekle macera arayışına yer yoktur. Günübirlik yaşamanın ve yorumlamanın kimseye ve Türkiyemize bir desteği olamayacaktır. İç ve dış odaklara karşı uyanık durmalıyız. En küçük ihmalimiz büyük badirelerin kapılarını açabilir.
– Masa başında cetvelli sınır çizen sömürgeci anlayışın dipsiz kuyuların kapatılması bir mecburiyettir. Kandil’den Ayn el-Arab’a kadar havadan tahrip, karadan da süpürme harekâtıyla bölücü terör örgütünün kafası koparılmalı.

KONYA’DAKİ VAHŞET

– Konya’da bir meczubun hayvanlara yönelik kürek ve sopayla saldırısı insani ve manevi değerlerin ayaklar altına alındığının çok açık resmidir. Her hayvan emanettir. Hayvanlara eziyet büyük vebaldir.
– Hayvanlara kötü muamele eden kim varsa kınanmalıdır. Aynı şekilde sahipsiz ve başıboş gezen hayvanların da özellikle çocuklarımıza, kadınlarımıza, savunmasız insanlarımıza saldırıları da gözlemlenmektedir. Bu sorunun önüne geçmek öncelikle yerel yönetimlerin görevleridir. İnsan- canlı dengesi kurulmalı. Hem insanlarımız zarar görmesin hem de hayvanlarımız zulme maruz kalmasın düşüncesindeyiz. Zulmün pişmanlığı olmaz.

YENİ ANAYASA

– 2023 yılında yapılacak seçimlere çok sıkı bir hazırlık döneminden geçiyoruz. Bu sürece sandıkların açıldığı ana dek devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. MHP olarak 4 Mayıs 2021 tarihinde cumhuriyetin 100. yıldönümü kucaklayacak yeni bir anayasa teklifini milletimizle paylaşmıştık. Herkes ittifak halinde yeni bir anayasadan bahsetmektedir. Bu ilk aşamada konuşmak için müsait bir zeminin varlığına işarettir.
– Ancak sıra nasıl bir anayasa yazılsın sorusuna cevap aramaya gelince potansiyel anlaşmazlıklar ortaya çıkmaktadır. Daha iyiyi bulmak, daha güzele ulaşmak ütopya olarak görülmemelidir. Önümüzde tarih nehri akmaktadır. Elbette karar milletindir, irade milletindir fakat bizim de temsilciler olarak taşıdığımız sorumluluklarımız vardır. Artık uzlaşmak, yeni bir anayasa hazırlamak milli vecibedir.

ALTILI MASAYI HEDEF ALDI

– Önerimiz, önceliğimiz 12 Eylül darbe anayasasında tadilat yapmak değildir. Zillet ittifakının dün açıkladığı anayasa önerisi ölü doğmuş, dağın fare doğurması bile mümkün olmamıştır. Birbirlerinin kulağını çekmek için pozisyon alanların anayasa hazırlaması bir hayaldir. Bunların kafası karmakarışıktır.
– Zillet ittifakının anayasa değişiklik önerisi tarihi geriye sarmak, devletin temellerine dinamit yerleştirmek, güçlenen Türkiye’ye pranga vurmaktır. Zillet ittifakı Türkiye’nin çivisi çıkarmak için zehirli önerilerini sıralamıştır. Zillet ittifakının hevesi kursağında kalacak, yayından çıkan ok gibi bir daha sandığa giremeyecektir. Zillet ittifakının akıl hocası HDP’dir, PKK’dır, terör yedekleridir.

Paylaş