Ali Babacan ‘İmamoğlu ve Yavaş’ formülünü yorumladı: Belediye başkanlıklarının anahtarlarını AKP’ye teslim etmezler herhalde

Ali Babacan ‘İmamoğlu ve Yavaş’ formülünü yorumladı: Belediye başkanlıklarının anahtarlarını AKP’ye teslim etmezler herhalde

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Altılı Masa’nın adaylık krizinin çözülmesine katkı sağladığı belirtilen, seçimlerin kazanılması halinde Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı yardımcısı” olarak yer almaları formülüyle ilgili, “Nüfus olarak en büyük 2 şehrin belediye başkanlıklarının anahtarlarını AK Parti’ye teslim etmezler herhalde diyorum” dedi.

FOX TV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat programına konuk olan Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’ın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçilmesi halinde, cumhurbaşkanı yardımcılığı yapacağı formülle ilgili,”Takımı güçlendirdik, çok güçlü bir kadro oldu. Biz şampiyon olacak takımız. Ligdeki diğer takımda 1 tane oyuncu var. Son 5 yıllık performansı var, berbat bir performans.”dedi.

Babacan, CHP’li belediye başkanlarının iki görevi nasıl icra edeceklerine ilişkin soruya, “Bunun detaylarına şu anda çok girmeyelim dedik. Uygun zamanda yapılır cumhurbaşkanı yardımcılığı. Nüfus olarak en büyük 2 şehrin belediye başkanlıklarının anahtarlarını AK Parti’ye teslim etmezler herhalde diyorum.” yanıtını verdi.

Paylaş