Akşener’den Erdoğan’a: Yazıklar olsun

Akşener’den Erdoğan’a: Yazıklar olsun

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, İdlib krizi için Moskova’da ağırladığı AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türk heyetini, diplomatik teamüllere aykırı olarak 2 dakika boyunca bekletmesine tepki gösterdi.

Mutabakata ilişkin olarak, “Soçi’ye uymayan Rusya ve Esad oldu, görüşme talebini yapan biz olduk. Moskova’da kazanan Rusya ve Esad oldu geri adım atan biz olduk” değerlendirmesinde bulunan Akşener, söz konusu görüntülerle ilgili olarak da şunları kaydetti:

“Biz Türkler tarihimizde çok savaşlar kaybettik ama onurumuzu hiçbir kapıda bırakmadık. Gittin, kapılarda bekletilmeye razı olup üstüne bir de kabul edildiğiniz için Putin’e teşekkür ettin. Dostun Putin kapıda beklemeni bütün herkese gösterip bizi rezil etti. Onlar sana kapı önünde beklemeyi layık gördü, sen ayaklarına gidip onlara nasıl teşekkür edebildin? Yazıklar olsun.”

Öte yandan Akşener, tutuklanan Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Yeni Yaşan Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yeni Yaşan Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser’in MİT mensubunun cenazesine ilişkin haberleri nedeniyle tutuklanmasını sert bir dille tepki gösterdi. Akşener, “Madem şehit istihbaratçımızın cenazesi gizliydi neden siyasi parti temsilcileri davet edildi? İlla ki soruşturacaksanız gizli kalması gerektiğine inandığınız o cenaze töreninden bilgi sızdıranları soruşturun. Bu açıklara göz yumduktan sonra haberi yapan gazetecileri hapse göndermek kolay. Üstelik bunu FETÖ’cü yöntemiyle yapmak en kolayı” sözlerini kaydetti.

Akşener’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Sayın Erdoğan bilmez ki mehmetçik son nefesini verdiğinde geride kalanların da nefesleri düğümlenir. Koskoca bir ailenin nefesi durur. Bunlar Erdoğan’ın umurunda olsaydı evlatlarımızı yitirdikten iki gün sonra gülebilir, şaka yapabilir miydi? Bu cahillik Putin ziyaretinde bir kez daha kendini gösterdi. Soçi’ye uymayan Rusya ve Esad oldu, görüşme talebini yapan biz olduk. Moskova’da kazanan Rusya ve Esad oldu geri adım atan biz olduk. Biz Türkler tarihimizde çok savaşlar kaybettik ama onurumuzu hiçbir kapıda bırakmadık. Altı yüz yıllık devletimizi kaybettik ama onurumuzu hiçbir kapıda bırakmadık. Tarih boyunca kaybettiklerimizin yerine yenilerini koyabildik, yeni bir cumhuriyet kurduk. Bu nedenle Rusya’ya giderken milletçe senden tek bir beklentimiz vardı canını ortaya koyan mehmetçik kadar onurlu olmandı. Sense gittin o onurun onda birini masa başında gösteremedin. Gittin, kapılarda bekletilmeye razı olup üstüne bir de kabul edildiğiniz için Putin’e teşekkür ettin. Dostun Putin kapıda beklemeni bütün herkese gösterip bizi rezil etti. Sayın Erdoğan hani itibardan tasarruf olmazdı? Onlar sana kapı önünde beklemeyi layık gördü, sen ayaklarına gidip onlara nasıl teşekkür edebildin? Yazıklar olsun.”

“Allah Hatay’ı vatan toprağına katanlardan razı olsun. Moskova protokolü bir ara çözümdür. Bu ara çözümü kalıcı hale getirebilmek için devleti yönetenlerin aklını başına alması gerekir. Bir, bu kadar önemli konularda kararları sarayında tek başına alma. Dışişleri bakanlığı genel kurmak bakanlıklarından seçenekli çözümler üretmelerini iste. İki, milli meselelerde adımlar atmadan önce muhalefet partileriyle istişare et. Bu kadar hata yaptıktan sonra muhalefetten ayrıntılarını, niçinlerini bilmediği politikalara detsek vermelerini bekleyemezsin. Dört, Türkiye sığınmacı yükünü elbette taşımak zorunda değil. Sınırlarını açarken şahsi kızgınlıklarla ergen siniriyle hareket etmek, haklı olan Türkiye’yi insan kaçakçısı devlet konumuna düşürüyor. Avrupa’yı gerçeklerle yüz yüze getirmenin daha sağlıklı akıllıca yöntemleri olduğunu unutma.”

“(Gazetecilerin tutuklanmasına tepki) “Meseleye sadece onların istediği pencereden bakmamızı istiyorlar. Son günlerde gazetecilere yapılan operasyonların arkasında bunlar var. Libya’da şehit olan istihbaratçımızın haberini bahane edip FETÖ’nün hedefindeki gazeteciyi hapse gönderiyorlar. Madem şehit istihbaratçımızın cenazesi gizliydi neden siyasi parti temsilcileri davet edildi? İlla ki soruşturacaksanız gizli kalması gerektiğine inandığınız o cenaze töreninden bilgi aktaranları soruşturun. Bu açıklara göz yumduktan sonra haberi yapan gazetecileri hapse göndermek en kolayı. Üstelik bunu FETÖ’cü yöntemiyle yapmak en kolayı.”

Paylaş