Akşener: Dezenformasyon bahane, istibdat düzeni şahane

Akşener: Dezenformasyon bahane, istibdat düzeni şahane

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Meclis’te görüşülen “Dezenformasyon Yasası”nı eleştirdi ve “Şu meşhur dezenformasyonu; trollerin efendisi, iftiraların prensi, algıların bekçisi, İletişim Başkanlığı mı denetleyecek?” diye sordu.

Akşener, partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmada yasayla ilgili olarak “Dezenformasyon bahane, istibdat düzeni şahane” dedi.

Söz konusu yasa gazeteci örgütleri tarafından “Sansür Yasası” olarak tanımlanıyor. Yasa kapsamında Ceza Kanunu’na eklenen “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçuyla hapis cezası öngörülüyor.

Bu yasanın özgürlüklere müdahale olacağını vurgulayan Akşener, “İktidar her zaman olduğu gbi, yine bir cambaza bak oyunu sergiliyor. Buradaki cambaz Sosyal Medya Yasası. Oyun ise hak ve hürriyetlerimize, pranga vurmak” ifadelerini dile getirdi.

Quote Message: Sevdiğimiz yemeğe bile, karıştıkları yetmedi; Şimdi de, doğruları öğrenmemizi istemiyorlar. Çünkü; doğrulardan en çok onlar korkuyorlar. Çünkü; eğip bükemedikleri gerçeklerden korkuyorlar. Çünkü; fikri hür, vicdanı hür nesillerimizden korkuyorlar. Hatırlayın, bu arkadaşlar nasıl iş başına gelmişlerdi? “Okuduğu şiirler, düşündüğü fikirler, söylediği sözler yüzünden, hapse girmeyen insanların ülkesini” vaat etmişlerdi, değil mi? Vesayet bitecek, yasaklar son bulacaktı değil mi? Aynı Ak Parti, bugün, ülkemizi bir açık hava hapishanesine çevirmeye, hatta; “düşünen her canlı bir gün ceza infaz kurumlarımızı tadacaktır” düsturuyla, vatandaşlarımıza, korku üzerinden hükmetmeye çalışıyor. Şu ironiye bakar mısınız? Elinizden geleni ardınıza koymayın!

Sevdiğimiz yemeğe bile, karıştıkları yetmedi; Şimdi de, doğruları öğrenmemizi istemiyorlar. Çünkü; doğrulardan en çok onlar korkuyorlar. Çünkü; eğip bükemedikleri gerçeklerden korkuyorlar. Çünkü; fikri hür, vicdanı hür nesillerimizden korkuyorlar. Hatırlayın, bu arkadaşlar nasıl iş başına gelmişlerdi? “Okuduğu şiirler, düşündüğü fikirler, söylediği sözler yüzünden, hapse girmeyen insanların ülkesini” vaat etmişlerdi, değil mi? Vesayet bitecek, yasaklar son bulacaktı değil mi? Aynı Ak Parti, bugün, ülkemizi bir açık hava hapishanesine çevirmeye, hatta; “düşünen her canlı bir gün ceza infaz kurumlarımızı tadacaktır” düsturuyla, vatandaşlarımıza, korku üzerinden hükmetmeye çalışıyor. Şu ironiye bakar mısınız? Elinizden geleni ardınıza koymayın!

Paylaş