AK Parti Sözcüsü Çelik: Seçim 14 Mayıs’ta, bu erken seçim anlamına gelmez

AK Parti Sözcüsü Çelik: Seçim 14 Mayıs’ta, bu erken seçim anlamına gelmez

AK Parti Sözcüsü Çelik, seçim tarihinin 14 Mayıs olduğunu belirtti ve “Bu erken seçim anlamına gelmez” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CNN Türk yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Çelik, seçim tarihine yönelik eleştirilere yanıt verdi ve “Bu erken seçim anlamına gelmez” dedi.
‘Adliye işinin başında’
Kılıçdaroğlu’nun Sinan Ateş cinayeti ile ilgili açıklamalarını eleştiren Çelik, “Devletin adliyesi iş başındadır, Kılıçdaroğlu kendisini yargı yerine koyuyor” dedi.
Yediyıldız’ın ‘ayakkabını yalamamız lazım’ açıklaması
‘Tayyip ağabeyin ayakkabısını yalamamız lazım’ diyen AK Partili Yediyıldız’a uyarıda bulunulduğunu belirten Çelik şunları ifade etti:
“Bu ifade yanlış bir ifade, üslubumuzda olmayan bir ifade bu. Grup Başkanımız gerekli uyarıyı yaptı. Kendisi de özür diledi herkesten.”

HDP’nin kapatılması
Çelik, HDP’nin kapatılmasına yönelik, “Siyasal katılma yolları açık olmalı. Terör demokrasi çizgi bu net. Terörle yan yana duran bir mekanizma ile iç içe olmaması gerekir. Dağdakilerle Meclis’i tehdit eden, teröre doğrudan destek veren bir parti. Biz bu partinin, teröre destek verilen açıklamalarına karşı destek vermemesi konusunda uyardık. Terör destek veren bir yapı. Son dönemde PKK ile alakamız yok diyorlar. Ortada açık bir tablo var, iki yüzlü bir durum bu. Herhangi bir demokrasinin buna göz yumması söz konusu olamaz.” dedi.
‘Adaylarını muhtemelen Temmuz’da açıklayacaklar’
Muhalefetin cumhurbaşkanı adayının belirlenme sürecine ilişkin ise Çelik, “Muhtemelen adaylarını Temmuz’da açıklayacaklar” dedi.

Paylaş