TSK’nın süper beyni ve yıldızı gösterilen Tuğamiral Özcan Altunbulak istifa etti

TSK’nın süper beyni ve yıldızı gösterilen Tuğamiral Özcan Altunbulak istifa etti

Türk Silahlı Kuvvetlerinin “süper beyni” ve “yıldızı” olarak bilinen Müşterek Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Tuğamiral Özcan Altunbulak, TSK’dan istifa etti.

T24’ün haberine göre Gazeteci Müyesser Yıldız’ın kaleme aldığı yazıda Müşterek Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Tuğamiral Özcan Altunbulak’ın Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki görevlerinden istifa ettiğini duyurdu.

Türkiye- Ukrayna- Rusya ve Birleşmiş Milletler’in öncülüğünde gerçekleştirilen tahıl koridorunun denetlenmesi adına İstanbul’da Müşterek Koordinasyon Merkezi kurulmuştu. Burada koordinatör görevini üstlenen Tuğamiral Özcan Altunbulak’ın TSK’daki tüm görevlerinden istifa ettiği öğrenildi.

Yıldız, yazısında şunları kaydetti:

“MKM’nin 27 Temmuz’daki açılış töreninin ve kendisinin 2 Ağustos’taki basın toplantısının aksine; “BM Genel Sekreteri’nin ziyareti sırasında Koordinatör Tuğamiral Özcan Altunbulak’ın ne adı anıldı ne de karşılama, uğurlama ve brifing sırasında görüntüsüne rastlandı. Şimdi MKM Koordinatörü Tuğamiral Özcan Altunbulak’ın özelliklerine gelelim” diyen Yıldız, yazısını şöyle sürdürdü:

CEZAEVİNDE YATTI

“ABD Harp Okulu mezunu olan Altunbulak, TSK’nın “süper beyni” ve “yıldızı” olarak biliniyor. O da İzmir Casusluk kumpasına maruz kaldı ve yıllarca hapiste yattı. Beraat ettikten sonra göreve döndü. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından Belçika’daki Türk Askeri Temsil Heyeti (TMR) Kurmay Başkanlığı’na atandı.

2019 YAŞ’ında tuğamiralliğe terfi etti ve MSB Yönetim Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığı‘na getirildi. 2020’de de MSB Savunma ve Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı oldu. Özetle 3 yıldır MSB Karargâhı’ndaydı ve özellikle Bakan Akar’ın yurtdışı ilişkilerinde özel kalem müdürü gibi çalışıyordu.
Ancak böyle bir isim ne Ağustos başındaki YAŞ’ta terfi ettirildi ne de Cuma günü yayımlanan kararnamede yeni bir göreve atandı.

“YERİNE GELECEK İSİM BELLİ OLDU”

Sebep bu mudur yoksa MSB’yle ilgili olarak uzun süredir dillendirilen “asker-sivil generaller anlaşmazlığı” mıdır, bilinmez; ama iddia o ki, Tuğamiral Özcan Altunbulak Cuma günü istifasını verdi ve telefonlarını kapatarak görevden ayrıldı.

Altunbulak’ın yerine Müşterek Koordinasyon Merkezi Koordinatörlüğü’ne Tuğamiral Yavuz Kılıç‘ın getirileceğinin konuşulduğunu da kaydedelim. Balyoz kumpasında 2 yıl hapiste yatan Kılıç, Cuma günkü kararnameyle Napoli’deki NATO görevinden Deniz Eğitim ve Öğretim Komutan Yardımcılığı’na atanmıştı.

Paylaş