Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 17’ye yükseldi

Sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 17’ye yükseldi

Deprem bölgesinde etkili olan şiddetli yağış can kayıplarına yol açtı. Adıyaman’da bahçedeki konteynerin suya kapılması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti. Şanlıurfa’da ise sel nedeniyle 15 kişi yaşamını yitirdi. Kayıp 4 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Diyarbakır’da da yağış nedeniyle Silvan yolu üzerindeki çadırkent tahliye edildi.

Adıyaman’da 2 kişi hayatını kaybetti
Adıyaman’ın Tut ilçesinde bir bahçeye kurulan konteynerin suya kapılması sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi için ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kentte incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sel felaketinde hayatını kaybedenler arasında 1,5 yaşında bir çocuk olduğunu söyledi. Bakan Soylu, ”Şu anda 25 kilometrelik bir bantta 163 kişilik 10 ekip arama kurtarma yapıyor, dalgıçlar da var. Ama hava ve koşullar çok imkan vermiyor” dedi.

Şanlıurfa’da can kaybı 15’e yükseldi
Şanlıurfa’da dün yaşanan sel felaketinin ardından bodrum katını su basan alışveriş merkezinde 1 kişinin cansız bedeni bulundu, kentte sel sonucu can kaybı 15’e çıktı.

Arama kurtarma ekipleri, Eyyübiye ilçesinde sel sonucu bodrum katı suyla dolan bir alışveriş merkezinde 1 kişinin cansız bedenini buldu. Cesedin, kayıp olduğu bildirilen temizlik görevlisi Ömer Zaman’a ait olduğu değerlendiriliyor.

Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinde hayatını kaybeden 11 kişinin kimlikleri belirlendi. Selde hayatını kaybeden Kibar Polat, Naile Polat, Emine Başbuğ, Muhammed Sabuncu, Ömer Faruk Bayaslan, Halil Çoban, Beyem El Derviş, Futeyim El Şahir, Zehra El Beyt, Teybe El Derviş ve Halit El Derviş’in otopsi işlemleri devam ediyor.

Kayıp 4 kişi için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Paylaş