Meteoroloji’den gök gürültülü sağanak uyarısı!

Meteoroloji’den gök gürültülü sağanak uyarısı!

Meteoroloji hava durumu tahminlerini yayınladı. Buna göre kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, (Sinop hariç) Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Çorum, Çankırı ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, (Sinop hariç) Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Çorum, Çankırı ve Ardahan çevrelerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI: Hava durumu için önemli bir değişiklik olmayacağı, Yurdun kuzey kesimlerinde mevsim normalleri civarında, diğer yerlerde mevsim normallerinin 3-5 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Kıyı Ege’de kuzey, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) olacak.

UYARILAR

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın, Kıyı Ege’de kuzey, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Paylaş