İstiklal Caddesi’ndeki patlamaya ilişkin siyasetçi ve parti liderlerinden açıklama

İstiklal Caddesi’ndeki patlamaya ilişkin siyasetçi ve parti liderlerinden açıklama

Taksim İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamaya ilişkin siyasi parti liderleri ve siyasetçiler paylaşımlarda bulundu.

İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde bir patlama meydana geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 6 kişinin yaşamını yitirdiğini, 53 kişinin de yaralandığını duyurdu. Siyasi parti liderleri ve siyasetçiler patlamaya ilişkin paylaşımlarda bulundu.

MERAL AKŞENER’DAN AÇIKLAMA
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı paylaşımda ”İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Akşener bir süre sonra kameraların karşısına geçerek; ”Öncelikle terör saldırısı üzerinden şehit edilmiş vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Bu alçakça saldırıyı kınıyorum. Faillerin bulunması için ne gerekirse yapılmasına biz de yardımcı olmak isteriz. Şu anda hayatlarını kaybettiğimiz insanlarımız için içeride Kuran okuması yapılacak. Bizim gibi stratejik öneme sahip ülkelerin bu tip problemleri oluyor” diye konuştu.

DAVUTOĞLU: GELİŞMELERİ TAKİP EDİYORUZ
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise paylaşımında ”İstanbul İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifa diliyorum. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı.

KILIÇDAROĞLU: TERÖRÜ LANETLEMEK ZORUNDAYIZ
Avcılar’da kentsel dönüşüm ile ilgili bir seminere katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamayla ilgili açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, “İstiklal Caddesi’nde bir patlama olduğu ve yaralıların olduğu bilgisi geldi şu anda. Umarım ölü ve yaralı yoktur. Ama şu bir gerçek. Biz bu ülkede barış içerisinde yaşamak istiyoruz. Görüşlerimiz farklı olabilir. Bu ülkede bayrağımızın altında, vatanımızda huzurluca yaşamak istiyoruz. Her türlü teröre karşı gönül birliği yapmalıyız. Her türlü teröre karşı ortak ses çıkarmalıyız ve terörü lanetlemek zorundayız. Kaynağı ne olursa olsun bu ülkede yaşayan 85 milyonun aynı sözleri seslendirmesi lazım. Terörü yapanların, onlara destek verenlerin lanetlenmesi lazım” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AÇIKLAMA
CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise ”Çok üzgünüz. İstanbul Taksim İstiklal Caddesi’nde meydana gelen patlamada yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Can kaybının artmamasını temenni ediyor, patlamanın nedeninin bir an önce tespit edilmesini diliyorum” diye yazdı.

Paylaş