İlhan İrem’in Fethullah Gülen yazısı gündem oldu: Fetuş dedi, tazminat ödedi

İlhan İrem’in Fethullah Gülen yazısı gündem oldu: Fetuş dedi, tazminat ödedi

Türk popunun efsanevi ismi İlhan İrem 67 yaşında hayatını kaybetti. Cumhuriyetçi ve kemalist kimliğini her zaman dile getiren İrem, 1999 yılında Fethullah Gülen ‘Fetuş’ dediği için tazminata mahkum edilmişti.

Türk pop müziğinin efsane ismi İlhan İrem bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

67 yaşındaki sanatçının ölümü Türkiye’yi yasa boğdu. Binlerce kişi sosyal medyadan İrem’in şarkılarını paylaşarak usta sanatçıya veda etti.

Farklı tarzı, münzevi kişiliğiyle de her zaman dikkati çeken İrem, siyasi görüşleriyle de zaman zaman sivriliyordu.

2012 yılında Akşam gazetesine röportaj veren İrem, “Bütün köktendinci, şeriatçı yobazlıklara karşı antiemperyalist, Kemalist, laik cumhuriyetçiyim. Gericiliğe ve cehalete, Kemalistlerin türlü dolaplarla baskı altına alındığı ‘Korku İmparatorluğu’ heveslilerine, iç ve dış düşmanların artık korkusuzca kartlarını açmalarına karşın, bu güzel ülkenin aydınlık geleceğine dair umudumu yitirmedim” sözleriyle de bir kez daha çizgisini belli etmişti.

FETÖ’YÜ ÇOK ÖNCEDEN GÖRDÜ

Ünlü sanatçı 15 Temmuz darbe girişiminden 17 yıl önce Antalya’da yayınlanan Yeni İleri Gazetesi’nde “Barış” başlığıyla bir köşe yazısı yazmış ve Gülen’e “Fetuş” diye hitap etmişti. Bunun üzerine dava açan Gülen ise, 1999 yılının parasıyla bir milyar TL’lik tazminat davasını kazanmıştı.

İrem yazısında “Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kemalist devrimlerin sarsılmaz bekçileri olarak, seni bu coğrafyada bekliyoruz. Gel de, içten pazarlıklı hayallerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini yakından gör!” sözleriyle bitirmişti.

“ALDATILDIK DİYENLERİN PARALEL OLDUĞU YILLARDI”

İrem beş yıl önce Sözcü gazetesine verdiği röportajda konuyla “17 yıl önce, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e iktidar çevrelerinin “Hocaefendi” dediği günlerde siz “Fetuş” demiştiniz. Başınıza neler gelmişti?” soruya şöyle yanıt vermişti:

“Şimdilerde ‘aldatıldık’ diyenlerin birçoğunun paralel yapı ile paralel oldukları yıllardı. O yazı üzerine Fethullah Gülen bir milyar liralık tazminat davası açtı. Mahkeme üçyüz milyona karar verdi ve davayı Fethullah Gülen kazandı. O yıllar sahnelerden uzak durduğum, konser vermediğim yıllardı. Bu nedenle çalışmalarıma bir engelleme girişiminde bulunup bulunmadıklarını bilmiyorum.”

Paylaş