HSK’dan Yargıtay’a 10 yeni üye

HSK’dan Yargıtay’a 10 yeni üye

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) Genel Kurulu, Yargıtay’a 10 yeni üye seçti.

Buna göre, HSK Teftiş Kurulu Başkanı Abdullah Alacahan, Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Alpaslan Azapağası, Anayasa Mahkemesi Başraportörü Hamit Yelken, hakim Döndü Deniz Bilir, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcısı Sırrı Topluyıldız, HSK Başmüfettişi Necmi Apaydın, Ali Murat Soylu, Deniz Gül, Nurullah Bodur ile 2020’de İdlib harekat bölgesinde rahatsızlanarak şehit olan Tuğgeneral Sezgin Erdoğan’ın eşi hakim Emine Erdoğan Yargıtay üyeliğine seçildi.

İsmi, uyuşturucu baronlarının davasında geçti
HSK’nın seçtiği isimler arasında en dikkat çekici kişi Bakırköy Başsavcısı Sırrı Topluyıldız oldu. Topluyıldız’ın ismi, Türkiye’de tutuklandıktan sonra AKP’li Burhan Kuzu tarafından tahliye ettirildiği ortaya çıkan İranlı uyuşturucu Baronu Zindaşti’nin kızının öldürülmesine ilişkin davada geçmişti. Zindaşti’nin kızını öldürtmekle suçlanan Orhan Ünğan, kendisinin tahliyesine engel olunduğunu öne sürerek, yargıda İstanbul Grubu olarak adlandırılan grubun adamı olduğunu iddia ettiği Topluyıldız’ın hâkim ve savcılara baskı yaptığı yönündeki iddia kamuoyuna yansımıştı.

Eşi şehit olmuştu
HSK’nın seçtiği isimler arasında yer alan Emine Erdoğan’ın eşi Tuğgeneral Sezgin Erdoğan, 2020’de İdlib harekât bölgesinde rahatsızlanarak şehit olmuştu.

Yargıtay üyesi olan isimlerden Ankara Hâkimi Deniz Gül, Sulh Ceza Hâkimi olarak görev yaptığı dönemde, FETÖ davasının firari sanığı olan Koza Holding’in sahibi Akın İpek’in 18 şirketine el konulması kararını vermişti.

Yargıtay’a seçilen diğer isimlerden Abdullah Alacahan, HSK Teftiş Kurulu Başkanı olarak görev yapıyordu.

Adalet Bakanlığı Yüksek Müşaviri Alpaslan Azapağası da Kurul’un Yargıtay’a seçtiği üyelerden biri oldu.

Anayasa Mahkemesi Başraportörü Hamit Yelken de Yargıtay üyesi seçildi.

Paylaş