Günlük icra sayısında patlama! ‘Muhtarlıklar tebligatlarla dolu…’

Günlük icra sayısında patlama! ‘Muhtarlıklar tebligatlarla dolu…’

Günlük icra sayısında patlama yaşanıyor. CHP Hatay Milletvekili Güzelmansur seçim bölgesinde muhtarlıkların tebligatlarla dolup taştığını belirtti.

Ekonomik krizle birlikte işsiz kalan, geliri eriyen, alım gücü düşen vatandaşın borç ödeme sıkıntısı icra sayılarına yansıyor. Konuya ilişkin önemli bir istatistiği paylaşan CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur “2021 sonunda 22 milyon 571 bin olan icra dosyası sayısı, bugün itibarıyla 24 milyon 77 bin 828’e çıktı. 1 Ocak’tan bu yana geçen 225 günde icra dosyası sayısı 1,5 milyondan fazla arttı. Günlük icra dosyası sayısı ortalama 6 bin 700’e geliyor. Tek başına bu veri bile iktidarın ekonomideki beceriksizliğinin bir göstergesidir” dedi.

Seçim bölgesi olan Hatay’da da icra davalarında patlamalar yaşandığını belirten Güzelmansur şunları söyledi: “Ziyaret ettiğimiz muhtarlıklarda gördüğümüz icra tebligatları bunun en önemli göstergesi. Muhtarlar icra evrakı tebliğ etmekten başlarını kaldıramaz duruma gelmişler. Ekonomik buhran giderek büyüyor. Vatandaş borç batağında. İktidarın buna bir reçetesi yok.”

Paylaş