Emekli amirallerin bildirisinde imzası bulunan Atilla Kıyat: Yaptıkları suçlamalardan utanç duyacaklardır

Emekli amirallerin bildirisinde imzası bulunan Atilla Kıyat: Yaptıkları suçlamalardan utanç duyacaklardır

103 emekli amiral, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili sözleri sonrası başlayan tartışmalara ve Deniz İkmal Komutanı Tuğamiral Mehmet Sarı’nın “takke ve cübbe” giydiği bir fotoğrafının basına yansımasına ilişkin ortak bir bildiri yayımladı.

İktidar kanadının tepkisini çeken bildirinin imzacılarından Atilla Kıyat sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “103 Amiral imzalı bildirimize tepki verenler, belli ki uyku sersemi iken okumuşlar. Sabahleyin, uykularını aldıktan sonra bir daha okurlarsa yaptıkları suçlamalardan utanç duyacaklardır” ifadelerini kullandı.

Kıyat daha önce yaptığı paylaşımda da şunları kaydetmişti:

Sarıklı amiralin fotoğraflarının servis edilişi bir hafta oldu. Milli Savunma Bakanı neyi inceliyorsunuz. Sarıklıyı açığa aldınız mı? Konu tarikat , cemaat , ibadet(!) olunca tarzan zor durumda galiba..

Altun’a tepki

Bildiriye imza atan Emekli Amiral Mustafa Özbey de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un açıklamalarına tepki göstererek “Okuduğunu anlamamış (!) İfade özgürlüğünün ne olduğunu ise, hiç bilmiyor …” ifadelerini kullandı.

Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz da iktidarın açıklamalarına tepki göstererek şunları kaydetti:

Amiraller bildirisi üzerinden darbe, vesayet vb ifadelerle mağdur rolünü oynamaya çalışanlara önemli hatırlatma:15 Temmuz’da aranızdan birileri sessizliğinizi korurken, amirallerin bir kısmı fiziki olarak, geri kalanı ruhen darbeye karşı direnmekteydi. Mağdur edebiyatı boşunadır.

Muhalefetin açıklamaları

Bildiriye karşı iktidar kanadından gelen eleştirilerde “darbe” iması kullanılırken muhalefet ise iktidara tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç Twitter’dan yaptığı paylaşımda Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un paylaşımını alıntılayarak “Siz önce kendi yarattığınız vesayetçilerle savaşın O eleştirdiğiniz amiraller 15 Temmuz’un önünde de sonunda da dimdik durdular…” diye yazdı.

Özkoç daha sonraki paylaşımında da şunları kaydetti:

Deniz Kuvvetlerini ağzına kadar FETÖ’cü dolduranlar, 15 Temmuz’un ertesinde Atatürk ilke ve devrimleriyle yetişmiş subaylar olmasa bugün koltuklarında oturamıyor olacaklardı. Şimdi çıkmışlar 5. kol faaliyeti filan. Hadi oradan… Vatansever eleştirileri tebrik ediyorum

Çıray’dan bildiriye destek

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise bildiriye desteğini açıklayarak, “Bir tbp. teğmen olarak altına imzamı atıyorum” ifadelerini kullandı.

Paylaş