CHP’den flaş Mansur Yavaş çıkışı: Aday gösterilecek mi?

CHP’den flaş Mansur Yavaş çıkışı: Aday gösterilecek mi?

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Öztrak, Cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına ilişkin “Sayın Yavaş, Ankaralılar tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanımız olarak seçilmiştir. Ortak Cumhurbaşkanı adayımız 6’lı masada belirlenecektir” dedi.

CHP’li Öztrak, Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Hafta sonu meydana gelen trafik kazalarına ilişkin konuşan Öztrak, şu ifadeleri kullandı:

“Her iki kazada 35 yurttaşımız yaşamını yitirdi. Yüreklerimiz parçalandı. Yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımıza, Allah’tan rahmet diliyoruz. Kederli ailelerine baş sağlığı diliyoruz. Mardin Derik’te yaşanan kazalardaki TIR’ların, aynı firmaya ait olduğu söyleniyor. Bu da iş ve araç güvenliği konusunda taviz verildiği kuşkularını artırıyor.

Diğer taraftan artan giderler nedeniyle otobüslerin, kamyonların eskiyen lastiklerini değiştirmek yerine artık lastiklerine diş açtığını defalarca söyledik. Bakımların, sigortaların zamanında yapılamadığını anlattık. Bu tehlikeler için uyardık. Tüm bu kazaların ciddiyetle soruşturulmasını ve sorumluları hakkında en ağır cezaların verilmesini bekliyoruz.”

TANJU ÖZCAN KARARI

Soruları yanıtlayan Faik Öztrak, Yüksek Disiplin Kurulu’ndan (YDK) Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında sonuç çıkıp çıkmadığıyla ilgili soruya “Dosyayı bir kez YDK’ya göndeririz. Sonra süreç orada yürür. Sürecin sahibi YDK’mızdır. Dolayısıyla ne olup bittiğiyle ilgili olarak YDK sözcüleri, gerekli bilgileri verecektir. MYK olarak tüzüğümüz gereği bu sürece en ufak bir karışmada bulunamayız” cevabını verdi.

MANSUR YAVAŞ SÖYLENTİLERİ

İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili açıklaması hatırlatılan Öztrak, “Sayın Yavaş, Ankaralılar tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanımız olarak seçilmiştir. Tüm büyükşehir belediye başkanlarımız gibi üstün hizmetler vermektedir. Dün bir defa daha, kuvvetli bir şekilde, altı çizildiği gibi milletimiz emin olsun. Ortak cumhurbaşkanı adayımız 6’lı masada belirlenecektir. Hem Türkiye Cumhuriyeti’nin 13’üncü cumhurbaşkanı hem de herkesin cumhurbaşkanı olacaktır” diye konuştu.

Paylaş