Barış Yarkadaş CHP’yi eleştirdi: ‘İktidara gelmeden bozuldu…’

Barış Yarkadaş CHP’yi eleştirdi: ‘İktidara gelmeden bozuldu…’

Barış Yarkadaş bir paylaşım üzerinden CHP’ye sert eleştirilerde bulundu ve “İktidar olmak isteyenler, iktidara gelmeden bozuldu. Bunu vicdanım kabul etmiyor. Şimdilik bu kadar…” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından işten atılan aralarında barış akademisyenlerinin de bulunduğu işçiler, geçtiğimiz günlerde belediyenin karşısındaki Saraçhane Parkı’nda eyleme başladı. Aralarında KHK ile görevden alınan akademisyenlerin de yer aldığı İBB çalışanları CHP’nin de ‘AK Parti gibi kendilerini damgaladığını’ ifade ederek işten atıldıklarını dile getirdi.

‘İKTİDAR OLMAK İSTEYENLER, İKTİDAR OLMADAN BOZULDU’

Bu eylem gündemdeki yerini korurken beraat eden Barış akademisyeni Doç. Dr. Hakan Koçak, sosyal medya hesabından “Hayır, İBB İşimizi Geri Ver diyene destek olduğumda CHP aleyhine çalışmıyorum. Hayır, Ekrem İmamoğlu karşıtı değilim. Hayır, İBB’nin iyi işlerini takdir de ediyorum. Ama bu ilke meselesi. KHK, güvenlik-arşiv soruşturması, Soylu demeci vs. anayasal çalışma hakkının üzerinde olamaz” paylaşımında bulununca CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili ve Korkusuz gazetesi yazarı Barış Yarkadaş’tan dikkat çeken eleştiri geldi.

“İşinden atılan insanlara böyle bir açıklama yaptırmak ne büyük bir acımasızlık…” diyen Barış Yarkadaş, devamında şunları yazdı:

“İnsanlar İBB yıpranacak demagojisi yüzünden hakkını arayamayacak mı? İktidar bozuldu, iktidar olmak isteyenler, iktidara gelmeden bozuldu. Bunu vicdanım kabul etmiyor. Şimdilik bu kadar…”

“Barış Bildirisi’ne imza atan akademisyenlere açılan davaların tamamını izledim, adliye önünde ve TBMM’de defalarca açıklama yaptım. İmzacıların hiçbir yasal gerekçe olmadan işten atılmaları yanlıştır. CHP yöneticilerinin bu konu hiç yokmuş gibi davranmasına da anlam veremiyorum.”

İşte o paylaşım…

Paylaş