Sanayi üretim endeksinde yıllık artış yüzde 1

Sanayi üretim endeksinde yıllık artış yüzde 1

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ağustos ayına ilişkin sanayi üretim endeksini açıkladı.

Sanayi üretim endeksi bir önceki aya göre yüzde 2.4 arttı. Endeksin yıllık artışı ise yüzde 1.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2022 yılı ağustos ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 12.4 azaldı, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2.2 arttı ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi ise yüzde 3.5 azaldı.

Sanayinin alt sektörleri incelendiğinde, 2022 yılı Ağustos ayında madencilik ve taşocakçılığı sektörü endeksi bir önceki aya göre yüzde 3.9 azalırken, imalat sanayi sektörü endeksi yüzde 2.7 ve elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme üretimi ve dağıtımı sektörü endeksi yüzde 2.8 arttı.

Yüksek teknoloji endeksi azaldı
Yüksek teknoloji ürünlerin sanayi üretimi endeksi bir önceki aya göre yüzde 3.5 azalırken; geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 1.8 arttı.

Orta yüksek teknoloji ürünlerin değişim oranı yıllık bazda yüzde 6.6 oldu. Bir önceki aya göre değişim oranı ise yüzde 5.7 olarak gerçekleşti.

Orta düşük teknoloji ürünlerin üretimi ise geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3.4 azalırken bir önceki aya göre yüzde 2 arttı.

Düşük teknoloji ürünlerin üretim endeksinde yaşanan değişim ise bir önceki yıla göre yüzde 3.8, bir önceki aya göre ise yüzde 2.3 artış oldu.

Paylaş