İki bakanlığın çalışması bitti: Takibe düşen borçlara yapılandırma geliyor

İki bakanlığın çalışması bitti: Takibe düşen borçlara yapılandırma geliyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı ortak bir çalışmaya imza atarak takibe düşen, icralık olan kredi ve kredi kartı borcu olanlara yönelik bir düzenleme hazırladı. Taslak metin Kabine Toplantısı’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak.

Kabine Toplantısı’nda Erdoğan’a sunulacak kredi ve kredi kartı borçlarına yönelik düzenlemede neler yer alıyor? İki bakanlığın yaptığı ortak çalışmayla dar gelirlilerin maddi konularda sorunlarının çözülmesi planlanıyor. Yargıya düşen borçları azaltma ve yeni bir yol çizme adına hazırlanan düzenlemenin detayları merak ediliyor.

Erdoğan’a sunulması planlanan taslak metinde Akşam gazetesinde yer alan habere göre üzerinde çalışılan düzenlemeler arasında borç öteleme, yeniden yapılandırma ve takip süresinin uzatılması gibi seçenekler bulunuyor.

Son yapılan açıklamaya göre kredi ve kredi kartı borcu nedeniyle takibe düşen tüketici sayısı 1.5 kat artmıştı. Kabine Toplantısı’nda hazırlanan taslak metin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Eğer Erdoğan tarafından düzenlemeye onay çıkarsa icraya ve takibe düşen borcu olan vatandaşlar borçlarını yeniden yapılandırabilecek. Gözler önümüzdeki Kabine Toplantısı’nda olacak.

 

Paylaş