Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlenen saldırılarda 8 kişi öldü, 24 kişi yaralandı

Ukrayna’nın başkenti Kiev’e düzenlenen saldırılarda 8 kişi öldü, 24 kişi yaralandı

Ukrayna basını, sabah saatlerinde Kiev, Lviv, Dnipro şehirlerine saldırılar düzenlendiğini bildirdi. Ukrayna İçişleri Bakanlığı da Kiev’e yapılan son saldırılarda ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğünü, 24 kişinin yaralandığını açıkladı.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, kent merkezindeki Şevçenkivsk semtinde patlamaların meydana geldiğini duyurdu.

Kliçko, Telegram hesabından yaptığı paylaşımında, “Şevçenkivsk semtinde birkaç patlama, başkentin merkezinde. Tüm hizmetler yerinde takipte.” ifadelerine yer verdi.

Ukrayna İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada ise Kiev’e yapılan son saldırılarda ilk belirlemelere göre 8 kişinin öldüğünü 24 kişinin yaralandığı bildirildi.
“Başkentin tüm sakinleri alarm sırasında sığınaklarda kalmalı”

Ukrayna’nın başkenti Kiev’in Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, “Başkent Rus teröristlerin saldırısı altında. Füzeler şehir merkezinde Şevçenkivsk ile Solomyan semtindeki yerlere isabet etti. Hava alarmı var ve dolayısıyla tehdit devam ediyor. Başkentin tüm sakinlerine hitap ediyorum; alarm sırasında sığınaklarda kalın. Acil bir ihtiyaç yoksa bugün şehre inmemek daha iyi.” ifadelerine yer verdi.

Paylaş