Tatilciler dönüş yolunda

Tatilciler dönüş yolunda

Bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçiren vatandaşların dönüş yolculuğu başladı.

Ramazan Bayramı tatilini yaşadıkları yerlerin dışında geçiren sürücülerin dönüş için yola çıkmasıyla, Anadolu Otoyolu’nun Bolu ve Düzce kesiminde zaman zaman akıcı yoğunluk yaşanıyor.

Bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçiren vatandaşların dönüş yolculuğu başladı.

Türkiye’nin en önemli kara yolu geçiş güzergahlarından Anadolu Otoyolu’nun Bolu ve Düzce kesiminin İstanbul yönünde zaman zaman akıcı yoğunluk yaşanıyor.

Güzergahta görev yapan trafik, jandarma ve Karayolları ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışma yürütüyor.

Bölgede D-100 kara yolunda da zaman zaman akıcı yoğunluk gözlemleniyor.

“Kilit kavşak” Kırıkkale’de yoğunluk
Ramazan Bayramı tatilinin son gününde “kilit kavşak” olarak adlandırılan Kırıkkale’de de trafik yoğunluğu devam ediyor.

Ulaşımda 43 ilin bağlantı noktasında yer alan Kırıkkale’de trafik ekipleri, ulaşımın aksamaması için çaba gösteriyor.

Özellikle Kırıkkale-Ankara ve Kırıkkale-Samsun kara yolunda yaşanan yoğunluk nedeniyle araçlar yavaş ilerlerken ekipler, ulaşımın aksamaması için hasarlı kazalara anında müdahale ediyor.

Kara yolları ekipleri de bayram süresince Kırıkkale-Ankara kara yolundaki bazı kavşakları geçici olarak kapattı.

Ankara’ya giriş noktalarında bayram dönüşü yoğunluğu yaşanıyor
Başkentteki şehirler arası yollarda, Ramazan Bayramı tatilinin son gününde tatilcilerin dönüşleri nedeniyle trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Bayram tatilinde Ankara’dan memleketlerine ya da tatil bölgelerine gidenlerin kente dönüşü başladı. Özellikle Ankara-Samsun yolunda, öğleden sonra başlayan yağışın da etkisiyle trafik yoğunluğu arttı.

Bazı bölgelerdeki yol çalışmaları nedeniyle araçların geçişleri iki taraflı olarak tek şerit halinde sağlanıyor.

Ankara’ya giriş noktaları İstanbul, Konya ve Eskişehir yollarında da araç yoğunluğu yaşanıyor.

Vatandaşların huzur ve güven içinde bayramını geçirebilmesi için kent genelinde alınan tedbirler, giriş noktalarında yapılan denetimlerle sürdürülüyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin ortak kontrol noktalarındaki denetimleri yarın sabah 08.00’e kadar sürecek.

Tekirdağ-İstanbul kara yolunda yoğunluk
Ramazan Bayramı’nın son gününde tatilcilerin dönüşe geçmesiyle, Tekirdağ-İstanbul kara yolunda araç yoğunluğu oluştu.

Bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçiren vatandaşların birçoğu dönüşe geçti.

Özellikle Tekirdağ-İstanbul kara yolunun Yeniçiftlik, Beyazköy ve Kumbağ mevkilerinde zaman zaman yoğunluk meydana geldi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekipleri kara yolundaki yoğunluk nedeniyle kontrol noktaları oluşturarak denetimlerini artırdı.

Anadolu Otoyolu ile D-100 kara yolunun Kocaeli kesiminde trafik yoğunluğu yaşanıyor
Ramazan Bayramı tatilini yaşadıkları yerlerin dışında geçiren vatandaşların eve dönüş yolculuğu nedeniyle Anadolu Otoyolu ile D-100 kara yolunun Kocaeli kesiminde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Bayramın son gününde dönüşe geçen tatilciler sebebiyle öğleden sonra Anadolu Otoyolu’nun İstanbul yönü Kocaeli kesiminde araç kuyrukları oluşmaya başladı.

Gültepe mevkisinde başlayan trafik yoğunluğu, Korutepe Tüneli çıkışına kadar uzanıyor.

Arızalanan araçlar ve hasarlı kazalar da trafik akışını olumsuz etkiliyor.

İstanbul yönüne giden araçlar D-100 kara yolunda da trafik akışının yavaşlamasına neden oluyor. Şehir merkezi geçişinde trafik zaman zaman durma noktasına geliyor.

Ulaşımın aksamaması için Kocaeli Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri, yol kontrollerini aralıksız sürdürüyor.

Vali Seddar Yavuz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevgili kardeşlerim, Anadolu’yu İstanbul’a bağlayan ve ülkemizin liman ve lojistik üssü olan ilimizde bayram dönüşü trafik yoğunluğu başladı. Trafik kurallarına uymanızı, emniyet kemerini mutlaka takmanızı tavsiye ediyor, hayırlı yolculuklar diliyorum.” ifadesini kullandı.

Bolu
Otoyolun Bolu kesiminde de zaman zaman akıcı yoğunluk yaşanıyor.

Bayram tatilini memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçiren vatandaşların dönüş yolculuğu devam ediyor.

Türkiye’nin en önemli kara yolu geçiş güzergahlarından Anadolu Otoyolu’nun Bolu kesiminin İstanbul yönünde trafik yoğunluğu, özellikle Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık ve Bolu Dağı Tüneli kesimlerinde gözlemleniyor.

Güzergahta görev yapan trafik, jandarma ve Karayolları ekipleri, ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışma yürütüyor.

Düzce
Otoyolun Bolu Dağı Düzce geçişi 1, 2 ve 3 viyadükler, Sarıçökek, Kaynaşlı, Mengencik, Beyköy, Hatıplar Otluoğlu, Gölyaka, ve Gümüşova rampaları mevkilerinde ise İstanbul yönünde zaman zaman akıcı yoğunluk yaşanıyor.

Güzergahta görev yapan trafik, jandarma ve Karayolları ekiplerinin, ulaşımda aksama yaşanmaması için çalışmaları sürüyor.

Öte yandan, yolda zaman zaman meydana gelen hasarlı kazalar trafiği olumsuz etkiliyor. Karayolları ekipleri, kaza bölgelerine giderek araçların kısa sürede kaldırılması için çaba sarf ediyor.

Sakarya
Otoyolun Sakarya kesiminde İstanbul istikametinde Arifiye, Sapanca ve Kırkpınar mevkilerinde trafik akıcı seyrediyor, Ankara istikametinde ise trafik normal akışında ilerliyor.

Ayrıca Bolu, Düzce, Sakarya ve Kocaeli üzerinden İstanbul’a ulaşımda önemli güzergah olan D-100 kara yolunda trafik normal seyrinde olduğu görülüyor.

Muğla’nın turistik ilçelerinde bayram trafiği yoğunluğu
Ramazan Bayramı tatilinin son gününde dönüşe geçen tatilciler, Muğla’nın turistik ilçeleri Fethiye, Bodrum ve Marmaris ilçelerinde trafikte yoğunluğa neden oldu.

Tatil boyunca il genelinde polis ve jandarma ekipleri turizm merkezlerinin gidiş ve dönüş istikametlerinde trafik uygulaması yaptı.

Tatilin ardından dönüşe geçen vatandaşlar, Fethiye ilçesinin Ölüdeniz Mahallesi’nde yoğunluk oluşturdu. Özellikle Kumburnu Plajı çıkışında kısa süreli araç kuyrukları oluştuğu gözlendi. Trafiğin aksamaması için jandarma ekipleri kara yolunda görev yaptı.

Tatil için Bodrum’u tercih edenler de dönüş yolculuğuna başladı. Kıbrıs Şehitleri Caddesi, Gümbet Kavşağı ve Yokuşbaşı mevkisi ile Konacık istikametinde trafikte zaman zaman yoğunluk yaşanıyor. Kavşaklarda trafik yoğun ve akıcı şekilde ilerliyor.

Dönüş yoğunluğunun yarın da sürmesi bekleniyor.​​​​​​​

D-100 kara yolunun Karabük kesiminde yoğunluk oluştu
Karadeniz kentlerini İstanbul’a bağlayan D-100 kara yolunun Karabük kesiminde akıcı yoğunluk yaşanıyor.

Dönüş yoluna çıkanlar, D-100 kara yolunun Eskipazar ilçesi sınırlarındaki 13 kilometrelik bölümde akıcı yoğunluğa neden oldu.

Özellikle Karadeniz illerinden İstanbul, Kocaeli ve Sakarya gibi illere gitmek isteyenlerin kullandığı Kemikli rampalarında kontrollerini aralıksız sürdüren Karayolları ve trafik ekipleri, sürücüleri kurallara uymaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

Trafikte yoğunluğun gece artması bekleniyor.

Paylaş