İmamoğlu’ndan dolar mesajı: “Yatırımlarımızı gözden geçirmek zorunda kalıyoruz”

İmamoğlu’ndan dolar mesajı: “Yatırımlarımızı gözden geçirmek zorunda kalıyoruz”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, dolar kurunun 11 lirayı aşmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Türk Liramızın hızla değersizleşmesi yüzünden, her gün bütçemizi revize etmekle uğraşıyor, bütün yatırımlarımızı gözden geçirmek zorunda kalıyoruz” dedi. Öte yandan İmamoğlu, döviz kurunun artışı nedeniyle sosyal yardımları artırma kararı aldıklarını ve öğrencilere ödenen bursların Aralık’ın ilk haftasında yatırılacağını duyurdu.

Merkez Bankası, dün öğle saatlerinde politika faizini 100 baz puan indirerek, yüzde 15’e çekti. Böylece eylül, ekim ve kasım ayı toplantılarında toplamda 400 baz puanlık indirim yapılmış oldu. Kararın açıklanmasının ardından sert yükselen dolar, 11 TL seviyesinin üzerinde seyrediyor.

Döviz kurlarında yaşanan bu hareketlilikle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı.

İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye için olduğu gibi İstanbul’un da en az 10 yıllık yatırımlarını bugünden planlamamız, geleceği görebilmemiz gerekirdi. Oysa, Türk Liramızın hızla değersizleşmesi yüzünden, her gün bütçemizi revize etmekle uğraşıyor, bütün yatırımlarımızı gözden geçirmek zorunda kalıyoruz”

Konuya ilişkin bir açıklama da İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Sözcüsü Murat Ongun’dan geldi.

Ongun, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“23 Haziran 2019’dan bugüne hiç iç borçlanma yapmadık, devraldığımız iç borcun da büyük bölümünü ödedik. Dış kredide ise TL’nin her gün değer kaybetmesi yüzünden İBB’nin uğradığı zarar 12 milyar TL. Bu rakamla Beylikdüzü’nden Çağlayan’a metro yapılabilirdi”

“SOSYAL YARDIMLARI ARTIRMA KARARI ALDIK”

Öte yandan İmamoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı bir diğer paylaşımda ise, sosyal yardım miktarını artırma kararı aldıklarını ve öğrencilere ödenen bursların Aralık’ın ilk haftasında yatırılacağını duyurdu.

İmamoğlu, paylaşımında şunları kaydetti:

“Döviz kuru nedeniyle artan fakirleşmeye karşı sosyal yardımları artırma kararı aldık. Ayrıca, 50 binden fazla öğrencimize burslarının ilk taksidi de Aralık’ın ilk haftası yatacak. İstanbul’da dayanışma her şeye rağmen devam edecek. Gücü olanlar için: https://askidafatura.ibb.gov.tr”

Paylaş