Diyanet İşleri Başkanı: 29 Mayıs’ta camileri fethedeceğiz

Diyanet İşleri Başkanı: 29 Mayıs’ta camileri fethedeceğiz

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Koronavirüs salgını sonrası ilk cuma namazını ‘İstanbul’un fethi’nin yıl dönümü olan 29 Mayıs’ta Sultanahmet Meydanı’nda kıldıracağını açıklayarak, “Camilerin fethini gerçekleştireceğiz” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İmam Hatipliler Derneği ÖNDER’in YouTube kanalında yayınlanan “Bayram Özel Sohbeti” programında açıklamalarda bulundu.

Ali Erbaş, Koronavirüs salgını nedeniyle ara verilen cuma namazlarına 29 Mayıs’ta İstanbul’da Sultanahmet Meydanı’nda başlanacağını açıkladı.

29 Mayıs’ın İstanbul’un Osmanlı tarafından alınışının 567’nci yıl dönümü olmasına atıfta bulunan Erbaş, cuma namazı kılmayı da “fetih” faaliyetine benzetti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi vakit geldi. 29 Mayıs Cuma günü, fethin sembolü olan o günde camilerin fethini gerçekleştireceğiz inşallah. Bunun da ilhamını Cenâb-ı Hakk kalbimize düşürdü. Bir gece böyle… Sabahleyin hemen aradım yetkilileri. Onlara da teklif ettim. Onlar da müzakere sonucu hemen Cumhurbaşkanımız açıkladı. Allah razı olsun ondan. Biz de inşallah Cuma günü İstanbul’da büyük bir meydanda Cuma namazımızı bir namazgâh ile…”

Cuma namazının kılınacağı meydanın adının sorulması üzerine de Erbaş, “İnşallah büyük ihtimalle Sultanahmet Meydanı olacak inşallah. Sultanahmet’le Ayasofya arasında bir yer düşünüyoruz, bir değişiklik olmazsa. Orada ben hutbeyi okuyacağım ve bütün Müslümanlara hitap edeceğiz inşallah” diye konuştu.

“Hastalık belirtisi olan evde kılsın”

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığı, camilerde kılınmaya başlanacak cuma namazı için alınması gereken tedbirlere ilişkin afiş yayınladı.

Başkanlığın internet sitesinde, “Camilerimiz Cemaatine Kavuşuyor” başlığıyla yer alan afişte, Koronavirüs tedbirleri kapsamında bir süredir cemaatle ibadet yapılamayan camilerin kademeli olarak ibadete açıldığı hatırlatıldı.

Hazırlanan afişte, camilerin abdesthane ve tuvaletlerinin kapalı olacağı için abdestin ev ve iş yerlerinde alınması, camide bulunulduğu süre içerisinde maskenin çıkarılmaması ve kişisel seccadeyle gelinmesi gerektiği belirtildi.

Ayrıca afişte, hastalık belirtisi taşıyanlara namazı evde kılmaları tavsiyesinde bulunuldu.

Paylaş