Anne ve 3 çocuğu depremden 23 sonra enkazdan yaralı olarak çıkarıldı

Anne ve 3 çocuğu depremden 23 sonra enkazdan yaralı olarak çıkarıldı

İzmir’deki depremde yıkılan Doğanlar Apartmanı enkazı altında kalan anne ile 3 çocuğu, 23 saat sonra arama kurtarma ekiplerince çıkarıldı. Ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kurtarılan 3 çocuktan birisinin hayatını kaybettiğini, diğer 2’sinin ve annenin tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

Doğanlar Apartmanı’ndaki enkazda çalışmalarını sürdüren ekipler, saat 07.00 civarında, 3. kat seviyesinde ses tespit etti.

Daha sonra saat 8’de ve 9’daki görüşmelerde enkaz altındaki 38 yaşındaki anne Seher Dereli Perinçek’le iletişme geçen ekipler, Perinçek’in çocukları ikiz kardeşler Ezel ve Elzem Perinçek (10) ile Umut Perinçek (7) ve Elif Perinçek’le (3) beraber olduğunu öğrendi.

Ekipler hem mutfaktan hem de salondan enkazdakilere ulaşmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

Depremden yaklaşık 23 saat sonra enkazdaki anne ile 3 çocuğu, ekipler tarafından çıkarıldı. Enkazdan çıkarılanlar, battaniyelere sarılıp sedye ile ambulansa götürüldü.

ACI HABERİ BAKAN KOCA AÇIKLADI

Deprem bölgesinde son duruma ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kurtarılan 3 çocuktan birisinin hayatını kaybettiğini, diğer 2’sinin ve annenin tedavisinin sürdüğünü açıkladı. Hayatını kaybeden çocuğun 7 yaşındaki Umut olduğu öğrenildi.

Anne Perinçek’i ziyaret ettiğini belirten Bakan Koca şu ifadeleri kullandı:

* Seher Hanım’ı gördüm. Birazdan özellikle Ede Hanım’ın göçük altında hayatta tutmak için damar yolu açtığı İnci kızımızı ziyaret edeceğim. Seher Hanım’ın üç yavrusundan birisi hayatını kaybetti.

* Diğer ikisiyle ilgili herhangi bir sorun yok ve yakinen durumlarını takip ediyoruz. Rabbim bu tür felaketleri memleketimize, vatanımıza ve milletimizi bir daha yaşatmasın diye temenni ediyorum. İzmir’e ve İzmirli kardeşlerimize geçmiş olsun. Türkiye’ye geçmiş olsun.

BİR ÇOCUK İÇİN KURTARMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

7 saat süren titiz çalışmaların ardından, depremden tam 23 saat sonra anne ve 3 çocuk enkazdan çıkarılmıştı. Enkaz altındaki bir çocuk için kurtarma çalışmaları ise halen devam ediyor.

Paylaş