Alaattin Çakıcı’ya hapis cezası

Alaattin Çakıcı’ya hapis cezası

Alaattin Çakıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik hakaret ve tehdit içerikli mektubundan dolayı 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Alaattin Çakıcı’nın ‘hakaret’ ve ‘tehdit’ suçlarından 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldığını duyurdu.

Çelik, “Genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu tehdit edip hakaretler savunan Alaattin Çakıcı’nın ceza almasını sağlayacağını söylemiştik” ifadesini kullandı.

Çakıcı’dan açıklama: Kararın istinafta değişeceği kanaatindeyim

Hapis cezası kararının ardından Alaattin Çakıcı da kişisel Twitter hesabında bir açıklama yayınladı. “Sayın muhalefet lideri ile bugün devam etmekte olan mahkemenin ilk aşamasında tarafıma 20 ay ceza verilmiş, istinaf yolu açık olan bu kararı avukatım istinafa temyiz ettiğini kamuoyuna duyurmuştur” diyen Çakıcı, şöyle devam etti:

“Yerel mahkemenin vermiş olduğu kararın istinafta değişeceği kanaatindeyim. Dikkatimi çeken sürekli olarak hak, hukuk, adalet, yetim hakkından bahseden sayın muhalefet liderinin avukatının açıklamasını esefle izledim. Sayın genel başkanımıza ceza alacağına söz vermiştik, sözümüzü tuttuk diyor. Kamuoyuna soruyorum, siyasi gücünü kullanıp, baskı ile yargıyı etkilediği anlamı çıkmıyor mu?

Mahkeme hakkımda ne karar verirse versin, adalete güvenim tam olduğundan, herhalde dosyamda gözlerinden kaçmış olan bazı bölümleri incelemedikleri düşüncesindeyim. Burada sayın muhalefet liderine ve özel avukatlarına şunu hatırlatmak isterim. Adaletin gücü yoksa sessizdir. Siyasi gücün temelinde adalet kavramı yoksa orada insan hakları aramak hata olur. İşte muhalefet liderinin adalet anlayışı da budur.”

Ne olmuştu?

Çakıcı, Kasım 2020’de Twitter hesabında yayınladığı mektupta Kılıçdaroğlu’na “Vatan hainleri ile Bahçeli’yi bir kefeye koyarsan hayatının hatasını yaparsın”, “Akıllı ol” gibi tehdit ve hakaret içeren ifadeler kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu bunun üzerine suç duyurusunda bulunmuş, Çakıcı hakkında şubat ayında iddianame düzenlenmişti. Ankara Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianamede, Çakıcı ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret’ ve ‘tehdit’le suçlanmıştı.

Paylaş