VakıfBank, Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda şampiyon oldu

VakıfBank, Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda şampiyon oldu

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda VakıfBank, İtalya ekibi Imoco Volley’i 3-2 yenerek dünya şampiyonu oldu. Fenerbahçe Opet ise, Brezilya ekibi Minas’ı 3-0 yenerek üçüncü oldu.

Karşılaşma karşılıklı sayılarla başladı. Pasör Cansu Özbay’ın yönetiminde Gabi ve Haak ile etkili hücum eden İstanbul ekibi, teknik molasına 12-7 önde girdiği ilk seti 25-15 kazandı.

İtalyan ekibi iyi başladığı 2. sette teknik molaya da 12-9 önde girdi. VakıfBank, Gabi ve Haak ile oyunda dengeyi kurdu ve 19-19’da skoru eşitledi. Etkili bloklar yapan İtalyan ekibi, seti 25-22 kazanarak durumu 1-1 yaptı.

Maçın 3. seti, iki takımın başantrenörlerinin hakem kararlarına itirazlarıyla başladı. Karşılıklı sayıların ardından sette İstanbul ekibi, teknik molaya 12-11 önde girdi. İyi servis ve bloklarla etkili olan VakıfBank, 25-22 kazanarak setlerde 2-1 öne geçti.

Haak ile hücumda etkili olan İstanbul temsilcisi, 4. setin ilk teknik molasına 12-9 önde girdi. Egonu ile oyunda dengeyi kuran İtalyan ekibi, teknik moladan sonra VakıfBank’ın sadece 1 sayı bulmasına izin verdi ve 13-13’te skoru eşitledi. İtalyan ekibinin 19-16 öne geçmesinin ardından VakıfBank, mola aldı. Egonu ile etkili oyununu sürdüren Imoco Volley, 25-22 kazanarak setlerde 2-2 eşitliği sağladı.

Maçın son setine VakıfBank iyi başladı ve İtalyan ekibine skor 5-2’de mola aldırdı. Ogbogu, Hackley ve Haak ile iyi oyununu sürdüren VakfBank, seti 15-7 maçı da 3-2 kazanarak dünya şampiyonluğunu elde etti.

VakıfBank, Kadınlar Dünya Kulüpler Voleybol Şampiyonası’nda dördüncü kez şampiyon oldu
Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası finalinde İtalya ekibi Imoco Volley’i 3-2 yenen VakıfBank, dördüncü kez kupayı müzesine götürdü.

VakıfBank, organizasyonun son gününde finalde Ankara Spor Salonu’nda İtalya ekibi Imoco Volley ile karşılaştı.

Rakibini 15-25, 25-22, 22-25, 25-22 ve 7-15’lik setlerle 3-2 yenen VakıfBank, Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda şampiyonluğa ulaştı.

Organizasyon tarihinde daha önce 3 kez (2013, 2017, 2018) kupayı kazanan VakıfBank, dördüncü kez kupayı müzesine götürme başarısı gösterdi.

İstanbul ekibi, daha önce 2011’de ikinci, 2016 ve 2019’da ise üçüncü olmuştu.

Fenerbahçe, Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda üçüncü oldu

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Fenerbahçe Opet, Brezilya ekibi Minas’ı 3-0 yenerek üçüncü oldu.

Maça iyi başlayan Fenerbahçe Opet, müsabakanın ilk teknik molasına 12-11 önde girdi. Servislerle etkili oyununu sürdüren Fenerbahçe Opet, ilk seti 25-18 kazanarak 1-0 öne geçti.

İkinci sette de servisteki etkili oyunu sürdüren Fenerbahçe Opet, teknik molaya 12-4 önde girdi. Bu sette rakibine sadece 7 sayı imkanı veren Fenerbahçe Opet, ikinci seti 25-7 kazanarak durumu 2-0 yaptı. Bu setteki skor, Dünya Kulüpler Şampiyonası tarihinin en farklı seti olarak tarihe geçti.

Üçüncü sete daha iyi başlayan Minas, teknik molaya 12-8 önde girdi. Teknik mola sonrası file önünde etkili olan Fenerbahçe Opet, durumu 14-14’e getirdi. Son bölümü oldukça çekişmeli geçen seti 28-26, maçı da 3-0 kazanan Fenerbahçe Opet, turnuvayı üçüncü tamamladı.

Organizasyonda 2010 yılında şampiyonluğa ulaşan Fenerbahçe Opet, 2012’de üçüncü olmuştu.

Fenerbahçe Opet, üçüncülük şildini aldı
Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası’nda Brezilya ekibi Minas’ı 3-0 yenerek üçüncü olan Fenerbahçe Opet, şildini aldı.

Ankara Spor Salonu’nda oynanan maçın ardından sarı-lacivertli voleybolcular, Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Bahar Mert Üçoklar’dan madalyaları alırken, üçüncülük şildini ise Türkiye Voleybol Federasyonu Asbaşkanı Ahmet Göksu takdim etti.

Fenerbahçe Opetli voleybolcular, üçüncülüğü taraftarlarla kutladı.

Eda Erdem Dündar: “Bugün galibiyetle bitirmek çok önemliydi”
Kaptan Eda Erdem Dündar, maç sonunda yaptığı açıklamada, mücadele eden takım arkadaşlarını tebrik ederek, “Maça gelen seyircilere teşekkür ediyorum. Her sayıda enerjiniz bize geçti. Bugün galibiyetle bitirmek çok önemliydi. Sahada herkes yüzde yüzünü verdi. Ayrıca Arina Fedorovtseva’yı tebrik ediyorum. Genç yaşına rağmen çok iyi oynadı.” ifadelerini kullandı.

Paylaş