UEFA, tüm organizasyonları ikinci bir duyuruya kadar erteledi

UEFA, tüm organizasyonları ikinci bir duyuruya kadar erteledi

UEFA, kendisine bağlı kulüp organizasyonlarında 2020-21 sezonunun bir sonraki duyuruya dek ertelendiğini açıkladı. Ayrıca Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının da ileri bir tarihe ertelediği duyuruldu.

UEFA, 55 ülke federasyonn başkanıyla video konferansla toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından Koronavirüs salgını nedeniyle Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi maçlarının ikinci bir bilgilendirmeye kadar ertelendiği duyuruldu.
Haziran ayındaki milli maçlar da ertelendi

Ayrıca UEFA’dan yapılan açıklamada “Haziran 2020’de oynanması planlanan tüm milli maçlar, ikinci bir bilgilendirmeye kadar ertelendi” denildi. Buna göre, EURO 2020 Play-off maçlarıyla EURO 2021 Kadınlar Avrupa şampiyonası elemeleri ertelendi.

Gençler kategorisinde mayıs ve temmuz aylarında oynanması gereken turnuvaları iptal eden UEFA, finansal faır – play kriterleriyle ilgili de önemli bir karar aldı. UEFA icra komitesi; 2020-2021 sezonu için belirlenen finansal fair-play yükümlülüklerinin askıya aldı.

UEFA, önümüzdeki yıl düzenlenecek turnuvalar için oyuncu listelerinin verilmesi sürecinde yeni tarihlerin belirleneceğini de duyurdu.

Paylaş