TFF Başkanı Nihat Özdemir: Herkes bizi suçluyor

TFF Başkanı Nihat Özdemir: Herkes bizi suçluyor

İstifa edeceği konuşulan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, kulüplerin “Federasyon önümüzü kesiyor” eleştirilerine yanıt verdi ve “Biz 18 kulübü birden nasıl hedef alabiliriz” dedi.

Özdemir TTF’ye yönelik eleştirilere yanıt verdiği açıklamasında “Üzülerek söylüyorum, bugün konuşacağımız konular yerine milli takımımızın EURO 2020’de nasıl başarılı olacağını tartışmayı, Türkiye’nin paha biçilmez boyutta tanıtım yapacağı, İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finaliyle ilgili hazırlıkları konuşmayı çok isterdim” dedi.

Özdemir, futbol kulüplerinin federasyondan, hakemlerden ve kurullardan şikayetlerine yönelik de “Bir kurulumuz karar alıyor, 18 kulübümüzden de farklı sesler çıkıyor ama ortak tek bir ses var; ‘Federasyon önümüzü kesiyor, MHK bizi hedef alıyor’ Biz, 18 kulübü birden nasıl hedef alabiliriz?”yanıtını verdi.

Özdemir, kulüpler tarafından eleştirilen takım harcama limitlerine ilişkin ise, “Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz’in kulüplere neden ceza verilmediği şeklinde açıklamaları oldu. Yaptırımlar ancak sezon sonundaki incelemeden sonra mümkündür. Yaptırım gerekiyorsa o ceza da bir sonraki sezon uygulanır. Şimdi ‘neden ceza yok?’ demek doğru değil. 3 yıllık bir plan ortaya koyduk, 18 kulübün başkan ve yöneticileriyle toplantı yaptık. Ne hikmetse, beraber yürürlüğe soktuğumuz talimat daha sonra eleştiri konusu oldu. Kulüplere çağrıda bulunuyorum; lütfen taraftarlarınızı yönlendirmeyin, biz her türlü iletişime, bilgi vermeye açığız” ifadelerini kullandı.

Video Hakem (VAR) uygulamasına da değinen Özdemir, “VAR’ın faydalarını hepimiz görmekteyiz ama VAR’ı kötüleyerek bir yere gidebilmemiz söz konusu değil. Hep beraber bu gelişimleri sağlamamız gerek. VAR’ın bir protokolü var. Bunu biz belirlemiyoruz. IFAB (Uluslararası Futbol Birliği) belirliyor, tüm dünya da buna uyuyor. Hakemlerimiz de bu protokolün gereğini kullanıyor” şeklinde konuştu.

Paylaş