Sebastian Vettel, Ferrari’den ayrılıyor

Sebastian Vettel, Ferrari’den ayrılıyor

Ferrari, 2020 Formula 1 sezonunun ardından dört kez dünya şampiyonu pilotu Sebastian Vettel ile yollarını ayıracağını resmen açıkladı.

Sebastian Vettel, 2010-2013 yılları arasında Red Bull’la arka arkaya dört dünya şampiyonluğu kazanmayı başardı ve 2014 yılının ardından, Fernando Alonso’nun Ferrari’deki koltuğunu devraldı.

İtalyan ekip adına 101 Grand Prix’ye katılan Vettel, bu süre zarfında 54 podyum, 14 galibiyet, 12 pole pozisyonu ve 14 en hızlı tur elde etti.

Yarış başına 13.55’lük bir puan ortalaması tutturan Vettel, son yıllarda çeşitli hatalar yapmasının ardından sık sık eleştirildi.

Vettel’in Ferrari ile olan üç yıllık kontratı 2020 sonunda bitiyordu ve tarafların yola devam etmek için görüşmelerde bulunduğu biliniyordu.

Bugün itibariyle Ferrari, dört kez dünya şampiyonu Vettel ile yollarını ayırdığını resmen açıkladı.

Ferrari’den yapılan açıklamada Vettel ve Ferrari’nin, 2020 sonunda biten kontratı uzatmama kararı aldığına yer verildi.

Ferrari takım patronu Mattia Binotto, Vettel’e 2015’ten bu yana ortaya koydu çabalarından ötürü teşekkür etti.

Binotto, “Bu, kendimiz ve Sebastian tarafından ortaklaşa alınan ve her iki tarafın için de en iyisi olduğunu düşündüğümüz bir karar. Sebastian’ın bir sürücü ve bir insan olarak sahip olduğu değer göz önüne alındığında, alması kolay bir karar değildi.”

“Bu kararı almaya iten özel bir sebep yoktu, her iki tarafında ortak olan hedeflerine ulaşması için farklı yollara gitme zamanı gelmişti.”

“Sebastian zaten Scuderia Ferrari tarihinin önemli bir parçası oldu. 14 Grand Prix galibiyeti onu, takımın en başarılı üçüncü sürücüsü yapıyor ve aynı zamanda bizimle en çok puan toplayan pilot konumunda yer alıyor.”

“Birlikte olduğumuz beş yıl içerisinde üç kez sürücüler şampiyonasını ilk üçte bitirdi ve takımın sürekli olarak takımlar şampiyonasında ilk üç içerisinde yer almasına önemli bir katkıda bulundu.”

“Sebastian’a Ferrari’deki herkes adına profesyonelliği ve bu beş yıl boyunca sergilediği insani özellikleri için teşekkür etmek istiyorum. Bu süre zarfında birlikte oldukça harika anları paylaştık.”

“Henüz birlikte bir dünya şampiyonluğu kazanmayı başaramadık, ki bu onun için beşinci şampiyonluğu olacaktı, ancak son derece sıradışı olacak 2020 sezonunda hâlâ çok şey yapabileceğimize inanıyoruz.” dedi.

Ferrari’den yapılan açıklamada, Vettel’in yerini alacak ismin kim olacağına dair hiçbir bilgiye yer verilmedi.

Kaynak: motorsport.com

Paylaş