Medipol Başakşehir Avrupa’ya veda etti

Medipol Başakşehir Avrupa’ya veda etti

Medipol Başakşehir, UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu beşinci hafta maçında evinde Alman ekibi Leipzig’e 4-3 yenildi. Turuncu Lacivertliler, PSG’nin Manchester United’ı deplasmanda 3-1 yenmesinin ardından Avrupa defterini kapattı.

Stat: Başakşehir Fatih Terim

Hakemler: Carlos del Cerro Grande, Juan Carlos Yuste, Roberto Alonso Fernandez (İspanya)

Medipol Başakşehir: Mert Günok, Rafael, Skrtel (Dk. 46 Epureanu), Ponck, Bolingoli (Dk.36 Chadli), Berkay Özcan (Dk. 46 Mahmet Tekdemir), İrfan Can Kahveci, Visca (Dk. 64 Giuliano), Deniz Türüç, Gulbrandsen (DK. 84 Crivelli), Demba Ba

Leipzig: Gulasci, Mukiele, Upamecano, Konate, Angelino, Sabitzer, Haidara (Dk. 90+4 Orban), Forsberg (Dk. 65 Sörloth), Olmo (Dk. 88 Kluivert), Kampl (Dk. 46 Adams), Poulsen

Goller: Dk. 26 Poulsen, Dk. 43 Mukiele, Dk. 66 Olmo, Dk. 90+2 Sörloth (Leipzig), Dk. 45+3, Dk. 72 ve Dk. 85 İrfan Can Kahveci (Medipol Başakşehir)

Sarı kart: Dk. 38 Skrtel, Dk. 58 Deniz Türüç, Dk. 78 Mahmut Tekdemir, Dk. 89 Rafael (Medipol Başakşehir), Dk. 53 Upamecano, Dk. 67 Olmo (Leipzig)

İlk Yarı

UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu beşinci haftasında yapılan Medipol Başakşehir-Leipzig maçının ilk yarısı konuk takımın 2-1’lik üstünlüğüyle tamamlandı.

3. dakikada Leipzig’in gelişen atağında Mukiele sağ taraftan ceza sahasına girdi, uygun pozisyondaki Forsberg’e pasını attı. Forsberg’in penaltı noktası üzerinden şutunda, top az farkla yandan auta gitti.

4. dakikada Forsberg’in sol kanattan kullandığı kornerde altıpas önünde Mukiele kafayı vurdu, kaleci Mert’in son anda çeldiği top üst ağlarda kaldı.

12. dakikada konuk ekip gole yaklaştı. Forsberg’in sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içerisinde boşta kalan Paulsen gelişine sert bir şut çıkardı. Kaleci Mert’ten seken topu savunma uzaklaştırdı.

15. dakikada Medipol Başakşehir’in gelişen atağında Gulbrandsen’in pasıyla Leipzig ceza sahasında topla buluşan İrfan Can dönerek şutunu attı, meşin yuvarlak üstten dışarıya gitti.

26. dakikada konuk ekip öne geçti. Sabitzer kaleyi cepheden gördüğü pozisyonda ceza sahası dışından şutunu attı, önce Skrtel’e sonra da Poulsen’e çarpan top ağlara gitti: 0-1.

37. dakikada Medipol Başakşehir beraberlik golüne çok yaklaştı. Sağ kanatten gelişen atakta Visca, savunma arkasına hareketlenen Rafael’e pasını attı. Rafael de bekletmeden altıpas önündeki Demba Ba’ya topu gönderdi. Senegalli oyuncunun, sert şutunda köşeye giden topu kaleci Gulasci kornere çeldi.

43. dakikada konuk ekip farkı 2’ye çıkardı. Sol kanattan ceza sahasına giren Forsberg içeriye topu çevirdi, gelişine vuruşunu yapan Mukiele meşin yuvarlağı köşeden ağlara gönderdi: 0-2.

45+3. dakikada Medipol Başakşehir farkı 1’e indirdi. Sol kanattan kazanılan kornerde Visca, ceza sahası dışındaki İrfan Can’a yerden sert bir top gönderdi. Meşin yuvarlağa gelişine sert vuran İrfan Can Kahveci, topu köşeden ağlara yolladı: 1-2.

Karşılaşmanın ilk yarısı konuk ekibin 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci Yarı

55. dakikada İrfan Can ile paslaşıp soldan ceza sahasına giren Chadli, topu arkada müsait durumdaki Visca’ya gönderdi. Bekletmeden şutunu çeken Visca, meşin yuvarlağı üstten dışarı gönderdi.

61. dakikada sağdan Mukiele’nin yerden ortasında kaleye yakın mesafeden Forsberg’in şutunda, top dışarı çıktı.

66. dakikada Leipzig farkı tekrar 2’ye çıkardı. Angelino’nın soldan pasında topla ceza sahası içinde buluşan Olmo, Ponck’u çalımlayıp meşin yuvarlağı kalecinin sağından ağlara gönderdi: 1-3

72. dakikada Başakşehir farkı 1’e indirdi. Demba Ba’nın pasında ceza sahası dışında sağ çaprazda topla buluşan İrfan Can, topu sola çekerek Angelino’yu çalımladı. Kaleyi karşıdan gören İrfan Can şutunu çekti ve meşin yuvarlağı kalecinin sağından ağlara gönderdi: 2-3

79. dakikada kalenin sağında çizgi üzerinde topla buluşan Poulsen, meşin yuvarlağa vurdu. Deniz’e çarpan top sekti ve kaleci Mert’i de geçti ancak meşin yuvarlak direkten geri döndü.

85. dakikada Başakşehir beraberliği yakaladı. İrfan Can’ın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, top üst direğe de çarparak ağlara gitti: 3-3

90. dakikada Leipzig’in soldan kullandığı serbest vuruşta kaleci Mert’ten seken top Sörloth’un kafasına çarptı ve üst direkten döndü.

90+2. dakikada Leipzig bir kez daha öne geçti. Sörloth, Poulsen’in yerden pasında ceza sahası dışında topla buluştu. Kaleyi karşısında gören Sörloth’un şutunda meşin yuvarlak ağlara gitti: 3-4

Konuk ekip maçtan 4-3’lük üstünlükle ayrıldı.

Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk: Avrupa’nın en az gol yiyen takımlarından birine 3 gol attık

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü Okan Buruk, “Dört gol yedik ama Avrupa’nın en az gol yiyen takımlarından birine de 3 gol attık. Ofansif oyunumuzu devam ettireceğiz ama defansımızı da biraz daha düzelteceğiz.” dedi.

Şampiyonlar Ligi H Grubu beşinci maçında sahasında Leipzig’e 4-3 yenilen Medipol Başakşehir’in teknik direktörü Okan Buruk, maça kötü başladıklarını ancak ikinci yarıda çok iyi bir oyun ortaya koyduklarını söyledi.

Buruk, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında, “Rakibimiz maça daha iyi başladı. Çıkardığım kadroyla rakibe önde baskı yapıp, hücumda üretken olmayı düşünüyorduk ama birkaç oyuncunun kötü oyunu takımı etkiledi. Rakibimize net pozisyonlar verdik. Gol olacak pozsiyonlar gol olmadı, gol olmayacak pozisyon gol odu. İlk yarı sonunda attığımız gol ikinci yarı bizi maçta tuttu. İkinci yarıdaki performansımızın sebebi, oyuncu değişiklikler ile performansımız ve ilk yarı sonunda farkı bire indirmemiz. İkinci yarı çok iyi bir oyun oynadık. Rakibimiz çok kaliteli bir takım ve bizden daha çok pozisyona girdi. Son dakikada yediğimiz golle maçı kaybettik. Çok keyifli bir maç oldu. İki takım oyuncularını da tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Okan Buruk, son maçlarda çok gol yemeleriyle ilgili olarak ise “Çok da gol attık çok da gol yedik. Yediğimiz gollerde takım savunması tabii ki önemli ama bireysel hata veya son maçlarda karşılaştığımız penaltı ve VAR kararları oldu. Türkiye Ligi’nde kötü yediğimiz goller oldu. Doğru buna bir çözüm bulmamız gerekiyor. Çok fazla antrenman yapacak vaktimiz de yok. Bunu çözmek için gayret edeceğiz. Ofansif oynamayı düşünen bir takımız. Dört gol yedik ama Avrupa’nın en az gol yiyen takımlarından birine de 3 gol attık. Ofansif oyunumuzu devam ettireceğiz ama defansımızı da biraz daha düzelteceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Medipol Başakşehir Teknik Direktörü, “Maça Berkay ile başladınız. Mahmut’u ilk 11’e almamanızı bir hata olarak değerlendiriyor musunuz?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

“Üç gün önce Mahmut oynadı, bugün de Berkay ile başladık. Maç maç oyuncularımızı değiştireceğiz. Kazandığımız Manchester United maçını Berkay ile kazanmıştık. O zaman herkesin övgüsünü alırken, bugün farklı yaklaşılabilir. Futbol sonuç oyunu. Özellikle ülkemizde. Sonucu alan takımlar başarılı oluyor, sonucu alan hoca doğru 11’ler çıkarmış oluyor. Maç öncesinde birçok değişkenler oluyor. Hangi oyuncu hazır, bunları da doğru bilmek gerek. Her oyuncumuzu kullanacağız, çünkü çok fazla maç var. Her oyuncumuzu maç maç değerlendireceğiz. Bugün Epureanu ile başlamadık, sonraki maç onunla başlayabiliriz. Çok geniş bir kadromuz var, tüm oyuncularımız iyi oyuncular.”

Okan Buruk, son olarak üç gol atan İrfan Can Kahveci’nin performansıyla ilgili olarak ise “İrfan’ın özellikle ikinci yarıda iyi oynadığını düşünüyorum. İlk yarıda kötü oyun içinde o da kayboldu. Yalnızca attığı gollerde değil benim için takım savunmasına katkı yapması, ikili mücadelelere girmesi de önemliydi. İrfan toplu ve topsuz oyunu iyi oynayabilecek bir oyuncu. İkisini de doğru oynarsa Avrupa’da önemli bir takıma gider, diğer Türk oyuncular gibi. İnşallah İrfan’ın gelişimini ve bugünkü gollerini bundan sonra da devam ettiririz. İnşallah onu Avrupa’da sahne alan iyi bir Türk oyuncu konumuna getiririz.” şeklinde konuştu.

Leipzig Teknik Direktörü Julian Nagelsmann: Bizim için çok önemli bir galibiyet oldu

Şampiyonlar Ligi H Grubu beşinci maçında deplasmanda Medipol Başakşehir’i 4-3 yenen Leipzig’in teknik direktörü Julian Nagelsmann, son dakika golüyle çok önemli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

Nagelsmann, karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısında, “Genel olarak ilk yarı istediğimiz gibi gitse de sonuç itibarıyla ilk yarıda sadece 1 farkla öndeydik. Özellikle ilk 7 dakikada oldukça fazla şansı harcadık. İkinci yarıda peş peşe gelen goller bir anda maçın seyrini değiştirdi. Amacımız sürekli olarak pres yapmaktı, ikinci yarıda yorgun düştük ve bunu çok iyi yapamadık. Maç bir anda 3-3’e geldi. Sonrasında oyuncularımız tekrar maçın heyecanlanmasıyla birlikte kendilerine inandı ve son dakika golüyle 4-3 kazandık. Bizim için çok önemli bir galibiyet oldu.” ifadelerini kullandı.

33 yaşındaki Alman teknik adam, ikinci yarıda oyuna giren ve galibiyet golünü atan Alexander Sörloth’un performansıyla ilgili olarak ise, “Sörloth’a bugün şans verdik, 25 dakika gibi bir süre tanıdık. Sörloth, kendisi ve takım adına çok önemli bir gol attı. Son haftalarda yaşadığı zorluklardan sonra bu gol de onu rahatlatmıştır diye düşünüyorum. Sörloth çok önemli bir gol attı.” değerlendirmesinde bulundu.

Nagelsmann, Kevin Kampl’ın ilk yarı sonunda oyundan çıkmasıyla ilgili gelen bir soruya ise, “İlk yarının sonunda soyunma odasında beliyle ilgili sıkıntısı vardı. Biz de daha fazla risk almadık ve oyundan çıkardık.” yanıtını verdi.

Leipzig Teknik Direktörü, “Manchester United-Paris Saint-Germain maçını oyuncularla birlikte izleyecek misiniz?” sorusunu ise, “Galip geldiğimiz için öz güvenimiz daha da fazla. Bir sonraki maça daha motive çıkacağız. İstanbul trafiğinde tecrübe ettiğimiz olumsuz şeyler oldu. Tahmin ediyorum biz otele varana kadar maç çoktan bitmiş olur. Herkes kendi telefonundan maçı izleyebilir.” şeklinde yanıtladı.

Nagelsmann, göbekten gelinen pozisyonlarda goller yemelerinin hatırlatılması üzerine, “Genel anlamda defansta iyiydik. Bazen çok fazla alan bırakabiliyoruz, bunun sebebi de çok fazla kanatlara oyuncu yığdığımız için göbek boş kalabiliyor. Göbekten geldiklerinde kaleyi hedef alabiliyorlar.” ifadelerini kullandı.

Paylaş