Fransa’dan Ligue 1 ve Ligue 2 için iptal kararı

Fransa’dan Ligue 1 ve Ligue 2 için iptal kararı

Hollanda’nın ardından Fransa da ligleri bitirme kararı aldı. Ligue 1 ve Ligue 2’nin iptal edileceği, 2020-21 sezonunun ağustos ayında başlayacağı aktarıldı. Fransız hükümetinin ülkede futbola ağustos ayına kadar izin vermemesi bekleniyor.

UEFA’nın geçen haftaki toplantısından sonra Avrupa liglerinde 2019-2020 sezonunu bitirme kararları arka arkaya alınıyor.

Hollanda’nın ardından benzer gelişme Fransa’da yaşandı. Ligue 1 ve Ligue 2 yönetimleri video konferanslı toplantıda bir araya geldi. L’Equipe Gazetesi’nde yer alan detaylarda; UEFA’nın ağustos ayına kadar bitirilmesi talebi, ülkedeki son durum ve ekonomik konular belirlendi. Ancak en önemli unsur Fransa hükümetinin futbol konusundaki kısıtlama kararları oldu.

Buna göre Ligue 1 ve Ligue 2’nin bitirilmesi kararlaştırıldı. 2020-21 sezonunun ise normal belirlendiği takvimde, ağustos ayında başlatılması konuşuldu.

Bu konu; Fransa Başbakanı Edouard Philippe ile paylaşıldı. Fransa’da da hükümet ağustos ayına kadar futbol maçlarını durdurma gibi bir plan üzerinde duruyor.

Paylaş