Ankaragücü’nde bir futbolcunun Koronavirüs testi pozitif çıktı

Ankaragücü’nde bir futbolcunun Koronavirüs testi pozitif çıktı

Süper Lig ekiplerinden Ankaragücü’nün bir futbolcusunun yeni tip Koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığını açıkladı.

MKE Ankaragücü Kulübü, bir futbolcunun koronavirüs testinin pozitif çıktığını açıkladı.

Ankara ekibinin dün Beştepe Tesisleri’nde tüm futbolcu, teknik heyet ve kulüp personeline yaptığı Covid-19 testlerinin sonucu bugün kulübe bildirildi.

MKE Ankaragücü Kulübü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, futbolcunun hastaneye yatırıldığı ve tedavisine başlandığı ifade edildi.

Ankara ekibinin açıklaması şu şekilde: “Dün kulübümüz tarafından Beştepe Tesislerimizde tüm futbolcu, teknik ekip ve kulüp personelimize Covid-19 PCR tanı testleri yapıldı. Ne yazık ki bir profesyonel futbolcumuzda Covid-19 PCR testi pozitif tespit edilmiş olup, futbolcumuza ivedilikle ileri tetkikler yapılmıştır. Futbolcumuz hastahaneye yatırılmış olup, tedavisine başlanmıştır. Tedavi sürecinde kulübümüz tarafından futbolcumuzun durumu hakkında tekrar bilgilendirme yapılacaktır.”

Ankaragücü’nde Koronavirüs’e yakalanan futbolcu belli oldu

Süper Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü’nde sağlık ekibinin talimatları doğrultusunda dün kulüp yöneticileri, teknik ekip, futbolcular ve kulüp çalışanlarına 4’erli gruplar halinde Koronavirüs testi yapıldı. Ricardo Faty’nin testi pozitif çıkarken, takımdaki futbolcuların tesislere gitmek istemediği öğrenildi.

Beştepe Tesisleri’ni karantinaya alan ve giriş çıkışları kapatan Ankaragücü yönetimi, tüm sporcuların test sonuçlarının çıkmasının ardından harekete geçti.

Kalecilere antrenman için izin verildi
Ankara ekibinin idmanlarına yarın başlayacak olmasından dolayı yönetim takımda sadece Faty’nin sonuçlarının pozitif çıkmasının ardından diğer futbolcuları motive etmeye çalışıyor.

Sadece kalecilerin çalışmasına izin verilen tesislerde bugün yaşanan olay sonrası kaleciler de tesislerden ayrıldı ama yönetimin aldığı karar doğrultusunda idmanlara yarından itibaren katılacaklar.

Futbolcular tesise gitmek istemiyor
Testi pozitif çıkan Ricardo Faty hastaneye yatırılarak karantina altına alındı ve yeni testler yapılmaya başlandı.

Süreci yakından takip eden sarı-lacivertli yönetim, futbolcuların tesislere gitmek istememelerini haklı bulduklarını ancak liglerin başlama ihtimaline göre alınacak kararı beklediklerini ifade ederken, “Takımın da hazır olması için yarın gruplar halinde idmanlara başlayacağız” denildi.

Paylaş