A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa üçüncüsü oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı Avrupa üçüncüsü oldu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2021 CEV Avrupa Şampiyonası üçüncülük maçında Hollanda’yı 3-0 yenerek, bronz madalyaya ulaştı. 2021 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde ise Sırbistan’ı 3-1 yenen İtalya şampiyon oldu.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da yapılan maça iyi başlayan milliler, set boyunca üstün bir oyun ortaya koydu. Tuğba, Ebrar, Eda, Hande ve Zehra ile skor üreten ay-yıldızlı ekip, seti 25-20 alarak 1-0 öne geçti.

Karşılıklı sayılarla başlayan ikinci sette Hollanda 6-4 üstünlük kurdu. Oyuna ağırlığını koyan “Filenin Sultanları” yakaladığı 5-0’lık seriyle 9-6 öne geçti. Etkili oyununu sürdüren milliler, seti 25-19 kazanarak skoru 2-0’a getirdi.

Üçüncü sete iyi başlayan taraf Hollanda oldu. Uzun süre geride olan A Milli Takım, rakibini 20-20’de yakaladı. Son bölümü daha iyi oynayan ay-yıldızlılar, seti 25-23, maçı da 3-0 aldı. Milliler, bu skorla Avrupa üçüncüsü olarak bronz madalya kazandı.

Hande Baladın ve Ebrar Karakurt 13’er, Zehra Güneş 9, Eda Erdem Dündar 8, Tuğba Şenoğlu 5, Cansu Özbay ile Meliha İsmailoğlu 3’er, Meryem Boz ise 2 sayı alarak galibiyete katkı sundu.

Salon: Stark Arena

Hakemler: Mirko Jankovic (Sırbistan), David Fernandez Fuentes (İspanya)

Türkiye: Cansu Özbay, Hande Baladın, Zehra Güneş, Ebrar Karakurt, Tuğba Şenoğlu, Eda Erdem Dündar (Simge Şebnem Aköz, Meryem Boz, Meliha İsmailoğlu, Buse Ünal)

Hollanda: Buijs, Timmerman, Plak, Daalderop, Lohuis, Bongaerts (Schoot, Dambrink, Baijens, Grothues, Dijkema, Jasper)

Setler: 25-20, 25-19, 25-23

Süre: 84 dakika (26, 27, 31)

Guidetti: Takımımız gösterdi ki Türk kadını çok güçlüdür ve her şeyi başarabilir

Avrupa Şampiyonası’dan üçüncü olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda antrenör Giovanni Guidetti “Takımımız gösterdi ki Türk kadını çok güçlüdür ve her şeyi başarabilir” dedi.

Avrupa Şampiyonası’dan üçüncü olan A Milli Kadın Voleybol Takımı’nda antrenör Giovanni Guidetti maçın ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Çok mutluyum. Herkes adına çok teşekkür ederim, çok uzun bir yaz oldu. 2 madalya kazandık ve olimpiyatı 5. olarak tamamladık, bence çok kötü değil. Türk milli takımı, her turnuvanın sonuna kadar oynuyor. Bundan gurur duyuyoruz. Bizim takımımız Türkiye’deki tüm genç kızlara ve kadınlara örnek olmalı, rol model olmalı. Takımımız gösterdi ki Türk kadını çok güçlüdür ve her şeyi başarabilir.”

2021 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nda İtalya şampiyon oldu

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’daki Stark Arena’da oynanan final müsabakasında İtalya, güçlü rakibini 24-26, 25-22, 25-19 ve 25-11’lik setlerle 3-1 mağlup etti.

İtalya, Avrupa Şampiyonası tarihinde 2007 ve 2009’dan sonra üçüncü şampiyonluğunu elde etti.

İtalya’da Egonu 29, Sylla 20, Pietrini de 13 sayıyla şampiyonluk maçında takımlarına önemli katkı sağladı.

Paylaş