59. Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş’ın

59. Ziraat Türkiye Kupası Beşiktaş’ın

Süper Lig’de şampiyonluğa Gürsel Aksel Stadı’nda ulaşan Beşiktaş, 3 gün sonra aynı statta Fraport TAV Antalyaspor’u yenerek Ziraat Türkiye Kupası’nı da müzesine götürdü.

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fraport TAV Antalyaspor’u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, 10. kez kupayı kazandı.

Goller Josef de Souza ve Rosier’den
Karşılaşmada takımını 1-0 öne geçiren gole imza atan Josef de Souza, Beşiktaş formasıyla Türkiye Kupası’nda ilk golüne ulaştı. Brezilyalı futbolcu ligde de 2 gole imza atmıştı.

Süper Lig’de 1 golü bulunan Valentin Rosier, Türkiye Kupası’nda Tarsus İdmanyurdu maçının ardından ikinci golünü kaydetti.

Antalyaspor kupada bu sezon ilk kez gol yedi

Ziraat Türkiye Kupası’na bu sezon 4. turdan katılan Fraport TAV Antalyaspor, sırasıyla Pendikspor, Beypiliç Boluspor, Bursaspor, Demir Grup Sivasspor ve Aytemiz Alanyaspor’u saf dışı bırakmıştı.

Antalya temsilcisi finale kadar kalesinde gol görmediği organizasyonda Beşiktaş karşısında 2 gole engel olamadı.

Müsabakayı protokol tribünden takip eden Antalyaspor Kulübü Başkanı Mustafa Yılmaz, Beşiktaş’ın 2. golünden sonra ayağa kalkarak tepki gösterdi.

İki takımdan 250’şer taraftar müsabakayı takip etti

Daha önce stat kapasitesinin 3’te 1’i oranında seyirci alınacağı duyurulan ancak İçişleri Bakanlığı’nın 16 Mayıs’ta yayımlanan ve 1 Haziran’a kadar sürecek “Kademeli Normalleşme Tedbirleri” genelgesi çerçevesinde iptal edilen karar sonrası final müsabakasında her iki takımdan 250’şer müsabakayı izledi.

Paylaş