Yerel mahkemeden ‘AYM’nin Berberoğlu kararına ret

Yerel mahkemeden ‘AYM’nin Berberoğlu kararına ret

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Enis Berberoğlu hakkında ‘yeniden yargılanmasına gerek olmadığı’ kararı verdi.

Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) eski CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen kararın yeniden değerlendirilmesi yönünde verdiği karar sonrası, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, yeniden yargılamaya yer olmadığına karar verdi.

CHP MYK OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI…

TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un Anayasa Mahkemesi’nin (AYM) Enis Berberoğlu hakkında verdiği gerekçeli kararına karşın yeni bir mahkeme kararı verilmesine işaret etmesi, ardından da yerel mahkemenin AYM kararına karşın Berberoğlu hakkında kararını değiştirmemesi üzerine CHP’de olağanüstü MYK toplandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup konuşmasının ardından TBMM’de tüm MYK üyeleri ve grup başkanvekillerinin katılımıyla olağanüstü MYK toplandı. Şentop’un açıklamasının ardından yerel mahkemenin de AYM kararına karşın kararda direnmesi üzerine partinin konuyla ilgili bir yeni bir değerlendirme yaparak bu konuyla ilgili izlenecek politikayı belirlemesi bekleniyor.

KILIÇDAROĞLU’NDAN İLK YORUM

Kılıçdaroğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Yerel mahkeme sarayın mahkemesidir. Saraydan aldığı talimatın gereğini yapıyor. Bu ülkede hukukun kırıntısı kaldıysa biz de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.

Paylaş