Yeni anket: Erdoğan’a karşı iki isim öne çıktı

Yeni anket: Erdoğan’a karşı iki isim öne çıktı

Optimar araştırma şirketi salgın günlerinde birçok konu başlığı altında saha araştırması yaptı. Vatandaşlara, koronavirüs salgını ve olası seçimler hakkında sorular soruldu. Anket kullanıcılarına, “2023’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaları durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun son tura kalmaları halinde kime oy verirsiniz?” sorusu yöneltildi.

Katılanların yüzde 44.7’si oyunu Erdoğan’a vereceğini söylerken yüzde 34.7’si oyunu İmamoğlu’na vereceğini belirtti. Aynı soru Erdoğan ve Mansur Yavaş için de yöneltilirken, kullanıcıların yüzde 43’ü Erdoğan, yüzde 36.1’i Mansur Yavaş cevabını verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yeniden oy vereceğini söyleyenlerin oranı yüzde 30.8 oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun aday olması halinde oyunun İmamoğlu’na olacağını söyleyenler yüzde 8.6, Selahattin Demirtaş’a oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 6.3 oldu. Son dönemde öne çıkan isimlerden biri olan Mansur Yavaş’a oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 4’te kaldı.

ERDOĞAN-İMAMOĞLU
2023’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaları durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun son tura kalmaları halinde ankete katılanların yüzde 44.7’si oyunu Erdoğan’a vereceğini söylerken yüzde 34.7’si oyunu İmamoğlu’na vereceğini belirtti.

ERDOĞAN-MANSUR YAVAŞ
2023’teki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmaları durumunda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın son tura kalmaları halinde ankete katılanların yüzde 43’ü oyunu Erdoğan’a vereceğini belirtirken yüzde 36.1’i oyunu Mansur Yavaş’a vereceğini söyledi. Mansur Yavaş’ın İmamoğlu’ya göre daha yüksek bir oya ulaşmasında MHP tabanındaki seçmenin rolünün olduğu gözden kaçmadı.

ERDOĞAN-ABDULLAH GÜL
Aynı soru Erdoğan ve Abdullah Gül için sorulduğunda ise Erdoğan’ın oy oranı yüzde 46.7’ye çıkarken, Gül’ün oy oranı ise yüzde 20.4’te kaldı.

Paylaş